de Voorbeschouwing: UNIS Flyers op bezoek / blessure Drobny!

29 september 2017

No Meta Box gallery field data found

Beste sportvrienden,

Wat een heerlijk avondje ijshockey waar we vorige week zondag van hebben mogen genieten. Pure PR voor het Geleense ijshockey. Passie, strijd, vertrouwen en met vlagen heel goed hockey zorgde ervoor dat onze mannen, met de periodestanden 2-0, 0-2, 1-1 en 1-0, de Ron Berteling Schaal in de wacht sleepten. Dit ten koste van de gedoodverfde favoriet Heerenveen en ten gunste van een dol enthousiaste supportersschare.

Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Antonin Drobny, wat na het zien van de beelden leek op een doodnormale check bleek achteraf een serieuze blessure. Precies dezelfde blessure als ook Jordi Laan. Met als gevolg : Antonin is terug naar Tsjechië voor verdere behandeling en herstel. Wij willen van deze kant dan ook Anton een hart onder de riem steken en een voorspoedig herstel toewensen. Anton zou hebben kunnen uitgroeien tot een van de smaakmakers in onze verdediging, helaas we gaan dit voorlopig niet meemaken. Wat de vervolgstappen gaan zijn is op moment van schrijven nog niet bekend, dit is in beraad bij de technische staf.

Nu de RBS als traditioneel 1e wedstrijd van het seizoen gespeeld is, beginnen we as. zondag aan de bekercompetitie. Samen in de poule met Heerenveen, Nijmegen en Tilburg wordt bepaald welke 2 teams in december de PO’s mogen spelen met als inzet de bekerfinale in februari. Heerenveen is zondag onze 1e tegenstander. We krijgen dus een herhaling van afgelopen zondag…. Dat belooft wat.

Heerenveen zal beslist uit zijn op revanche en Eaters zal kost wat kost een goede start van de bekercompetitie willen neerzetten. Wat betreft het verlies van de RBS was Flyers coach Nason heel duidelijk: ,,Het probleem van die eerste periode was dat de oudere spelers veel te veel wilden doen, niet gewoon hun taak uitvoerden. En als de routiniers dat al doen, dan nemen de jongeren dat automatisch over’’, was de analyse van Mike Nason. Zijn aanvoerder Tony Demelinne gooide er nog een schepje bovenop. ,,Wat we in die eerste periode presteerden leek nergens op. Waardoor we ook nog eens gefrustreerd werden en ons op de scheidsrechter afreageerden. Zondag moet dit anders’’

Nason weet het ook nog aan de voorbereiding maar mag mi ook nog wel een hand in eigen boezem steken. In tegenstelling tot Heerenveen dat de jeugd tijdens de strijd om de Ron Berteling Schaal regelmatig op de bank liet zitten, speelde de Eaters met 4 aanvalslijnen en 3 verdedigingslijnen waardoor Eaters 60 minuten vol gas konden geven. Youngsters zoals Koumans, Smeets, Smit, Willems, Geurts, Munichman en Meulenbeek draaiden bij de Eaters vol mee en namen ook de penaltykill voor hun rekening. Dit deden die mannen zeker niet onverdienstelijk.

Hoe dan ook belooft het zondag weer een kraker van een wedstrijd te worden. Of iedereen buiten Anton en Jordi weer fit is en aan de wedstrijd kan deelnemen is nog niet zeker. Een ding is wel zeker. Als wij weer even enthousiast en massaal achter onze spelers gaan staan als afgelopen zondag dan gaat het beslist weer spoken in Glanerbrook.

Heel veel plezier bij de wedstrijd.

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2023 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram