DE VOORBESCHOUWING | UNIS FLYERS HEERENVEEN KOMT OP BEZOEK!

5 januari 2018

Beste sportvrienden,

De strijd om een plaats in de bekerfinale is gestreden. Den Haag bleek over drie wedstrijden het sterkst maar onze Eaters konden met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten.

Na de “vernederende” nederlaag van vorige week vrijdag in Den Haag lieten onze, op eerherstel beluste, mannen 96 minuten lang zien dat zij waardige halvefinalisten waren. In Geleen werd game 2 gewonnen met 3-2 en in de beslissingswedstrijd in De Uithof had Den Haag bijna 2 perioden nodig om een verschil te kunnen maken. Overall was Den Haag het betere team en zodoende dan ook de terechte winnaar. Den Haag, heel veel succes in de bekerfinale.

Nu verder in de strijd om het Nederlands kampioenschap en de BeNe-league titel. De eerstvolgende tegenstander is het eveneens zeer sterke Heerenveen, wat zich afgelopen woensdag als 2e bekerfinalist wist te plaatsen ten kostte van de Kemphanen uit Eindhoven. Een tegenstander waartegen de Eaters de Ron Berteling Schaal wist te winnen maar ook een tegenstander waartegen de Eaters dit seizoen 2 keer eerder speelde in de bekercompetitie.

Die twee competitiewedstrijden werden beide in Heerenveens voordeel beslist. In Geleen wist het team van Mike Nason met 2-5 te winnen en in Heerenveen sloot de wedstrijd bij een 6-0 eindstand. Opvallend detail is dat van die 11 Friese treffers er 9 uit de lijn met Adam Bezak kwamen en dat de Friezen 8 maal uit een powerplay wisten te scoren. Zeker de wedstrijd in Geleen werd in de strafbank verloren.

Taak voor de mannen van Andy Tenbult en Alf Fhilippen om hard te werken, gedisciplineerd te spelen, antwoord te vinden op die Bezak-line maar vooral uit het strafbankje weg te blijven. 5 on 5 kan Eaters goed partij geven maar in powerplay blijkt de ervaring en kwaliteit van de Friese Demelinne-Postma-Bezak line vaak een beslissend voordeel te geven aan Heerenveen.

Zowel Geleen als Heerenveen bevinden zich in de top van de ranking. We vinden Heerenveen op de 2e en Eaters op de 4e plaats. Beide teams hebben 14 wedstrijden gespeeld. Heerenveen heeft 31 punten en een positief doelsaldo van +41 en Geleen heeft 30 punten met een positief doelsaldo van +25.

Ramon Sterkens is aangewezen als hoofdarbiter in deze wedstrijd en de puck valt as. zondag 7 januari om 19:00 uur. Heel veel plezier bij de wedstrijd.

Tekst en foto: Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram