DE VOORBESCHOUWING | TILBURG EN ZOETERMEER

3 november 2017

Door Jan Hofstede:
 
Toen we aan het huidige seizoen begonnen was de kernboodschap: geduld !! Immers veel jonge spelers zouden dit seizoen een serieuze kans krijgen en dat gebeurde ook. Maar hoe veel beter konden onze Eaters aan het seizoen 2017-2018 beginnen als nu het geval is? Eigenlijk niet.  Eerst werd de Ron Berteling Schaal binnen gehaald door van Heerenveen te winnen en vorig weekend, werd in het treffen tegen Nijmegen, ook de PO’s bekercompetitie binnen gehaald. Een PO-reeks die ergens rond Kerst en Nieuwjaar afgewerkt gaat worden. 
 
Als de prestaties, tot nu, nog altijd binnen de noemer ‘geduld’ vallen dan ben ik heel benieuwd naar waar we aan het einde van dit seizoen zijn beland. Immers we worden wekelijks geconfronteerd met een Eaters waar het vertrouwen, de groei, veerkracht en energie vanaf spat. Voor mij als liefhebber smullen zoals ik al een aantal jaren niet meer gedaan heb, wetende dat er in dit team ook nog heel veel groeipotentie zit.
 
Vrijdagavond moet de laatste wedstrijd in de bekercompetitie nog afgewerkt worden in Tilburg. Een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe doet aangezien Eaters geen 1e meer kan worden maar ook geen 3e op de ranking. De 2e stek blijft staan, ongeacht de uitslag in Tilburg. Een mooie gelegenheid voor de staf om ‘straffeloos’ te experimenteren of puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten.
 
Zondagavond is echter een totaal ander verhaal. Dan komen de Panters uit Zoetermeer op bezoek om een wedstrijd voor de BeNe-liga af te werken. Dit wordt overigens het 2e treffen tussen beide teams in de BeNe-liga. Het eerste treffen eindigde in de overtime en werd uit eindelijk met 2-3 gewonnen. In de Silverdome wisten de Eaters twee maal op voorsprong te komen maar kwam Zoetermeer even zo vaak weer langszij. Uiteindelijk was het Glenn Bakx die de winnende treffer binnen werkte. Overigens speelde Eaters in die wedstrijd nog zonder Joonas Liimatainen.
 
Wat rest is jullie heel veel plezier bij de wedstrijd(en) te wensen. Zeker zondag zal een interessant duel worden. Het grootste gevaar zit hem in het Zoetermeerse duo Skop-Staps. Twee gevaarlijke spelers die zich moeiteloos vinden maar ook Turpijn en Scheffe weten dit seizoen het netje regelmatig te vinden. Jeffrey den Ridder zal de wedstrijd in Tilburg leiden en Tim Tzitziganis het treffen in Geleen.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram