Menu

DE VOORBESCHOUWING | NIJMEGEN EN AMSTERDAM

7 december 2017

Afgelopen weekend speelden onze Eaters twee topwedstrijden. Eerst werd afgelopen vrijdag in Den Haag verloren om vervolgens een dag later, in Geleen, tegen Herentals te stunten. Een 3-punten weekend tegen de top van de BeNe-liga, daar zou men vooraf voor getekend hebben. Ook as. weekend zal het niet eenvoudig worden. Eerst vrijdag naar Nijmegen en vervolgens zondagavond in eigen huis tegen Amsterdam. Twee tegenstanders in een winning flow.

Eaters speelde in de competitie voor de Nationale beker twee keer tegen Nijmegen. Beide keren wist Eaters overtuigend te winnen. In Nijmegen werd de wedstrijd afgesloten met een 0-5 winst en in Geleen overtuigden de Eaters met een 7-2 zege. Sinds die wedstrijden is er nogal een en ander veranderd binnen de selectie van coach Jeffrey van Iersel.

Versterking werd eerst gevonden in de terugkeer van Wesley Hendriks. Een fysieke speler waarvan bekend is dat hij een team op sleeptouw kan nemen. Daarnaast weet Wesley naast de nodige assists zelf het netje regelmatig te vinden. Een andere nieuwkomer is  de jonge Amsterdamse aanvaller Jasper Nordemann die via de jeugd van Amsterdam, Eindhoven (NIJA) en Tilburg dan nu beland is in Nijmegen. Opvallend is dat Nijmegen sinds deze versterkingen, behalve in Herentals, niet meer verloren heeft.

Opvallende spelers in het Nijmeegse team zijn Levi Houkes, Aivaras Bendzius en ook ex-Eater Kay Gielen doet het als forward goed. Nick de Jong ontpopt zich als de grote aangever binnen het Gelderse team. Ook nieuwkomer Jasper Nordemann heeft inmiddels zijn 1e doelpunt in Devil-shirt binnen.

Op mijn vraag aan onze coach Andy Tenbult of er aanpassingen zullen zijn ten opzichte van de vorige 2 wedstrijden tegen dit “vernieuwde” Nijmegen?  Andy: "Nee, wij zijn niet bezig met wat andere teams doen. De focus ligt bij ons op onze eigen kracht en kwaliteiten. Wij werken met het team om iedere week beter te worden. Ja, het zal zeker niet makkelijk worden in Nijmegen maar als iedereen fit is zullen we zeker een goede kans hebben om in Nijmegen te winnen”.

AMSTERDAM
Zondag speelt Eaters haar thuiswedstrijd tegen Amsterdam. Een tegenstander waar we dit seizoen nog niet tegen speelden. Het team van coach Frank Versteeg lijkt nu pas echt haar draai te vinden en doet volop mee in de race om de Play off plaatsen die in februari verdeeld gaan worden. Momenteel bezet Amsterdam de 7e stek op de ranking.

Opvallende spelers in het team van Amsterdam zijn de, bij iedereen wel bekende, 46-jarige John Versteeg die nog “gewoon” ruim 2 punt per wedstrijd speelt en de 20 jarige Tsjech Ivan Muso. Muso speelde tot nu alleen in jeugdcompetities in zijn vaderland maar blijkt het niveau van de BeNe-liga goed aan te kunnen.  Ook hij speelt met een gemiddelde van 2 punt.

Martijn Geerligs en Wessel Copier (Nijmegen), Donny Pohlman (Amsterdam) en onze eigen Eaters Sander Köster, Levi Smeets en Renzo Meulenbeek zijn door bondscoach Theo van Gerwen geselecteerd voor het WK welk het Jong Oranje U20 team van 10 tot en met 16 december speelt in het Schotse Dumfries. Zij zullen dus niet voor hun team kunnen uitkomen komend weekend. De deelnemers aan het WK wens ik heel veel succes en plezier.

Martin de Wilde zal de wedstrijd in Nijmegen leiden. De puck valt in het ijskoude Triavium om 20:30 uur. Zondag begint de wedstrijd in Glanerbrook om 19:00 uur. Pascal Keus zal die wedstrijd onder zijn hoede nemen. Ik wens jullie allen heel veel plezier bij de wedstrijd(en). Houdt Eaters Live in de gaten voor een mogelijke stream.

Jan Hofstede

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram