Menu

DE VOORBESCHOUWING: LAATSTE REGULIERE WEEKEND BENE LIGA

15 februari 2018

Afgelopen vrijdag wisten de Eaters heel knap in Herentals te winnen van het in eigen huis vrijwel ongeslagen HYC. Alleen Luik bleek eerder in staat punten uit het Bosco ijscentrum weg te kapen. Via doelpunten van Vadim Gyesbreghs, Lars van Sloun en Jonas Huovinnen wist Eaters naar een comfortabele 1-3 voorsprong uit te lopen maar moest HYC in de laatste 5 minuten toch nog langszij laten komen. In de overtime was het Slawomir Krzak die de winnende treffer binnenschoot en zodoende Eaters 2 heel belangrijke punten leverde.

De winst van de Eaters in Herentals en het verlies van Amsterdam in Leuven heeft ertoe geleid dat het nu 100% zeker is. Eaters speelt een rol in de Final-Four en doet zodoende, naast Den Haag, Heerenveen en Nijmegen mee in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Chapeau mannen...!!!

Alles wat bereikt kan worden op dit moment in het seizoen is, op de bekerfinale na, bereikt. Dit ondanks het vele blessureleed en de verjonging van het team. Tegen wie Eaters op zaterdag 24 februari de halve finale gaat spelen is nog niet helemaal zeker. Dat Den Haag als nr. 1 en Heerenveen als nr.2 de Final-Four ingaan is zeker maar zowel Eaters als Nijmegen kunnen nog 3e worden. Nijmegen bezet momenteel als 3e Nederlands team de ranking met 43 punten en Eaters als 4e team met 39 punten. Zowel Eaters als Nijmegen moeten nog 2 wedstrijden spelen. Nijmegen vrijdagavond tegen Deurne en zaterdagavond tegen Heerenveen en Eaters zaterdagavond tegen Deurne en zondagavond tegen Luik.

Het programma van a.s. weekend is zodanig dat Eaters vrijdagavond al weet of het nog kans maakt op de derde plaats en zo ja, bij aanvang van de 3e periode in Deurne ook weet of het nog zin heeft alles op alles te zetten. Dan is immers de 2e wedstrijd van Nijmegen dit weekend (in Heerenveen) afgelopen. Nijmegen moet minimaal 2 punten verliezen aan Deurne en ook in Heerenveen de winst laten. Maakt 3e of 4e worden wat uit? Ja, 3e betekent het tot nu sterkste team in competitie ontlopen en bovendien 3,5 uur meer rust voor de finale die zondag om 15:00 uur begint. Zowel Deurne als Luik zijn geen onbekenden voor de mannen van coach Andy Tenbult. Tegen Deurne werd in eigen huis met 6-5 gewonnen en ook in Luik wisten de Eaters de punten in eigen zak te houden. Met een 3-6 winst werd Luik weer verlaten.

Dit laatste competitieweekend van het seizoen 2017-2018 belooft zodoende interessant te worden maar wetende dat Eaters volstrekt afhankelijk is van de prestaties van Nijmegen en ook wetende dat Nijmegen eerder in Deurne gewonnen heeft met 1-4. Het wordt lastig, maar het kan. Belangrijkste speler van Deurne is zonder meer Lukasz Bartak. Een speler die altijd wel het netje weet te vinden en met gemiddeld 2,5 punt p/w de absolute topscoorder is van het Deurnse team. Luik kent meer spelers van echt niveau maar Cheyne Matheson en Akim Ramoul steken daar huizenhoog bovenuit. Met respectievelijk 3 en 2,5 punt p/w staan zij op de 1e en 4e plaats van het individueel punten klassement. Spelers om serieus rekening mee te houden.

De wedstrijd in Deurne wordt zaterdagavond om 20:30 uur gespeeld en de thuiswedstrijd tegen Luik as. zondag om 19:00 uur. Filip Kalse neemt in Deurne de leiding en daags daarna zal Debby Hengst in Geleen de arbitrage aanvoeren.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram