Menu

DE VOORBESCHOUWING | HET WESTEN, ZOETERMEER & DEN HAAG

12 oktober 2017

Afgelopen weekend speelden de Eaters geen thuiswedstrijd en bleef het programma beperkt tot één wedstrijd in de strijd om de Beker van Nederland. In en tegen Nijmegen wisten onze mannen overtuigend de 3 punten mee naar Limburg te nemen. Via doelpunten van Joonas Huovinen, Jord Smit, Slawomir Krzak, Luca Heutmekers en Mordy Munichman plus bovendien een shutout van goalie Rowan Delil werd de Nijmeegse ijshal met een 0-5 zege verlaten.

Eaters kon afgelopen week voor het eerst kennismaken met de vervanger van Anton Drobny, de Fin Joonas Liimatainen. Een sympathieke reus die in Nijmegen liet zien het niveau goed aan te kunnen. Een echte aanwinst aldus teammanager Peter Knops.

Komend weekend staan er twee zware wedstrijden op het programma. Zaterdagavond moeten onze mannen eerst naar het Westen voor de strijd met de Panters uit Zoetermeer en zondagavond komt Den Haag op bezoek. Twee teams die beiden goed aan het seizoen zijn begonnen.

Den Haag speelde dit seizoen 3 wedstrijden. Twee maal tegen Eindhoven en 1 maal tegen Zoetermeer. Tegen Eindhoven werd met 1-5 en 6-1 gewonnen en Zoetermeer, dat meer weerstand bood, werd met 4-2 verslagen. Zoetermeer won 2 maal van Amsterdam met 6-8 en 8-0 maar moest, zoals geschreven, tegen Den Haag de winst aan de Hagenezen laten. Met deze uitslagen staan beide teams respectievelijk 1e en 2e op de ranking in poule B voor de Beker van Nederland.

Opvallende spelers bij Zoetermeer zijn zonder meer de import Ludek Skop en Cas Staps. Samen goed voor 15 punt in 3 wedstrijden. Bij Den Haag scoort Alan van Bentem er lustig op los maar zit de winst vooral in de rentree van een van Nederlands beste verdedigers, Jurryt Smid, die daarmee Zoetermeer verruilde voor het team van Chris Eimers.

Gezien de tegenstanders, belooft het een weekend van de waarheid te worden en krijgen Andy Tenbult en zijn mannen een prima indicatie waar Eaters als team staat dit seizoen. Gevoelsmatig denk ik veel verder als menigeen vooraf had gedacht.

Wat rest is jullie allen heel veel plezier te wensen bij de wedstrijd(en). De wedstrijd in Zoetermeer begint om 20:15 en staat onder leiding van Martin de Wilde en de thuiswedstrijd op zondag begint, zoals normaal, om 19:00 uur en staat onder leiding van Pascal Keus.

Voor de wedstrijd van zondag is het Geleense bestuur met een hele mooie jeugdvriendelijke actie op de proppen gekomen. I.v.m. herfstvakantie heeft jeugd tot 12 jr. onder begeleiding van volwassenen, GRATIS ENTREE!

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram