DE VOORBESCHOUWING: HERENTALS IN DE TENT

8 februari 2018

No Meta Box gallery field data found

Eaters begon afgelopen zondag tam, herstelde goed in de 2e periode maar was ongelukkig in haar powerplay, penaltykill en afwerking in de 5 on 5 waardoor de wedstrijd tegen Amsterdam in een 2-4 nederlaag eindigde. Mede dankzij het verlies van Deurne in Zoetermeer is deelname aan de PO’s toch een feit. De strijd voor deelname aan de Final Four, het toernooi om het Nederlands kampioenschap, is echter nog niet beslist. Immers, de Eaters zijn blijven steken op 37 punten en Amsterdam kan, mede door de zege in Geleen, nog steeds 42 punten binnenhalen.

Dit weekend dus weer een belangrijk weekend. Amsterdam krijgt de wedstrijd in en tegen Leuven en de thuiswedstrijd tegen Herentals voor de kiezen en onze Eaters hebben slechts één wedstrijd op het programma. In Herentals zal de strijd aangegaan moeten worden tegen het team wat op eigen ijs slechts 1 nederlaag moest incasseren. Luik wist als enige tegenstander met een 3-4 winst en de 3 punten uit het Bosco ijssportcentrum weg te komen.

In een eerder treffen in Geleen, tegen HYC, wist Eaters met 3-0 te winnen. Een wedstrijd waarin HYC geen gebruik kon maken van topscoorder Hulshof. Ook dit weekend kan HYC niet compleet aantreden. De tuchtcommissie van de BeNe-league heeft gesproken en heeft Emile Goris en Trevor Hunt bestraft met langdurige schorsingen vanwege incidenten in de wedstrijden van HYC tegen Heerenveen en Luik. Deze twee ervaren spelers missen zal voor HYC een stevige aderlating betekenen in haar defence die opgevangen moet worden door de jeugd.

Belangrijke spelers voor HYC zijn zonder twijfel Mitch Morgan en Shawn Hulshof in de 1e line en Chad Brears en Ben Vercammen in de 2e line. Morgan mag met 38 assists gezien worden als de grote aangever in het Belgische team. Zowel hij als Hulshof spelen dit seizoen met een gemiddelde van bijna 3 punt per wedstrijd. Ook Brears weet het netje makkelijk te vinden. Een man met een geweldige techniek die in staat is om in zijn eentje een wedstrijd te beslissen.

Wie van plan is naar het altijd gezellige Herentals af te reizen, de wedstrijd begint vrijdagavond om 21:00 uur en staat in het teken van “De foute party game”. De meest fout geklede man, vrouw of jongere maakt kans op een mooie prijs. De wedstrijd zelf staat onder leiding van Filip Kalse met op de lijnen Chris van Grinsven en Thibo Christiaens. Of er een livestream uit Herentals komt is nog niet bekend.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2023 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram