Menu

De voorbeschouwing // Heerenveen uit en Tilburg thuis

20 oktober 2017

Beste sportvrienden,

Afgelopen week speelde Eaters 2 wedstrijden voor de strijd om de BeNe-liga. Eerst op zaterdag in en tegen Zoetermeer en vervolgens zondag in eigen huis tegen het zeer sterke Den Haag. Beide wedstrijden werden in de overtime beslist. In Zoetermeer werd uiteindelijk gewonnen met 2-3, maar zondag moesten de Eaters de zege aan Den Haag laten. De uiteindelijke eindstand werd bepaald op 3-4. Drie belangrijke punten werden binnengehaald waar we zeker niet ontevreden mee mogen zijn.

Komend weekend staan er weer twee wedstrijden op het programma. Nu in het teken van de Beker van Nederland, poule A. Zaterdagavond staat de lange reis richting Heerenveen in het verschiet en op zondag komt Tilburg op bezoek. Heerenveen behoeft geen verdere introductie. Beide teams speelden inmiddels 2 keer tegen elkaar. In de strijd om de Ron Bertelingschaal wist Eaters te winnen en een week later werd de bekerwedstrijd door de Friezen gewonnen. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden die voor de thuisblijvers live te volgen is via het youtube-kanaal van Flyers TV. Link: https://www.youtube.com/watch?v=WTPy4oskiyA

Tilburg is dit seizoen volstrekt nieuw voor onze Eaters. Een jong, talentvol en zeer gedreven team met enkele wijzigingen tov. van de selectie van vorig jaar. Zo kwamen Willem Bless en Evo Suurhof over vanuit Eindhoven maar hing de zeer ervaren Don Nichols nu definitief de schaatsen aan de Wilgen. Ervaren spelers als Reinier Staats en Jeroen van den Broek bleven coach Ten Bokkel trouw.

Tilburg speelde dit seizoen 5 wedstrijden. Voor de BeNe-liga werd met 8-2 van Den Bosch gewonnen en in de bekercompetitie speelden de Brabanders twee maal tegen Nijmegen en twee maal tegen Heerenveen. Tegen Nijmegen werd uit in de overtime verloren met 5-4 maar thuis gewonnen met 5-3. In Heerenveen werd het een overtuigende 8-1 zege voor de Friezen maar in Tilburg hadden de Noordelingen het een stuk lastiger om de punten mee naar Friesland te nemen. Via de periodestanden 0-0, 1-1 en 0-2 ging de zege uiteindelijk naar Heerenveen.

Vooral die laatste wedstrijd mag gezien worden als een waarschuwing en dat dit jonge team beslist niet onderschat mag worden. Het beloofd in ieder geval een boeiend treffen te worden.

Rest mij jullie allen héél veel plezier bij de wedstrijden te wensen.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram