Menu

DE VOORBESCHOUWING| HEERENVEEN EN DEN BOSCH DIT WEEKEND!

19 januari 2018

Door Jan Hofstede

Was het uiteindelijk vermoeidheid, het gevolg van de vele blessures of gewoon domme pech…. feit is, dat onze mannen afgelopen weekend geen punt konden binnenhalen. Tegenstanders Eindhoven en Nijmegen bleken uiteindelijk de winnaars. “Ik had gehoopt op 6 punten, maar we moeten ook realistisch zijn” vertelt Andy Tenbult. “We hebben te maken met veel blessures waarvan een paar bijna hersteld, maar we waken ervoor om nu e.e.a. te gaan forceren.”

De lijst van geblesseerden telde afgelopen weekend 5 spelers. Andy: “Dit is een moeilijke situatie. De jongens doen hun uiterste best en daar heb ik heel veel waardering voor, maar je ziet dat sommigen gewoon op zijn. In Eindhoven (7-4) hadden we eigenlijk moeten winnen. We hadden 70 schoten op doel en weten er maar 4 te verzilveren. Ook zondag tegen Nijmegen (1-2) hadden we goede kansen maar vergeten we weer te scoren.”

De ziekenboeg is dus ook voor komend weekend nog steeds met 5 man gevuld. Geen Maxime Pellegrims, Jonas Huovinen, Renzo Meulenbeek, Luca Heutmekers en Levi Smeets. Andy heeft wel de beschikking over Thom Smits. Ook met deze abcentie hebben de mannen zeker de kans om zaken recht te zetten. Zaterdag wacht Heerenveen onze mannen op en zondagavond, in eigen huis, wordt de wedstrijd tegen Den Bosch gespeeld. In Heerenveen winnen zal een hele klus worden maar niets is onmogelijk. Ook Heerenveen verkeert momenteel in een mindere fase. De wedstrijd van zondag tegen Den Bosch moet gewoon 3 punten opleveren. Dat is Eaters aan haar stand verplicht, ook met dit blessureleed.

Heerenveen leed afgelopen zondag de zwaarste nederlaag sinds vele jaren. HYC maakte korte metten met de Friezen en wist de wedstrijd in Herentals met maar liefst 8-2 te winnen. Een enorme domper. Flyers-coach Mike Nason was na afloop zwaar teleurgesteld. “We hebben op werklust en mentaliteit verloren. Dat doet wel heel veel pijn omdat verliezen op die facetten onnodig is. We hebben het nu niet meer in eigen hand om de tweede plek achter Den Haag veilig te stellen. Dat is het grootste verlies van de partij tegen Herentals. We zijn nu weer afhankelijk van misstappen van Herentals.’’

Dat Heerenveen op eerherstel uit is in eigen huis, mag duidelijk zijn. Gevaarlijkste spelers bij Heerenveen zijn nog steeds Bezak, Postma, Demelinne en Wurm. Ook Lars den Edel laat zich goed zien. Toch zijn de prestaties van de Postma-line in dit seizoen bij lange na niet te vergelijken met afgelopen seizoen. Waar zij vorig seizoen nog 3,5 tot 4 punt per wedstrijd speelden blijven ze tot nu steken op 2 tot 2,5 punt per wedstrijd. Nog steeds goed en nog steeds een reden om extra op je hoede te zijn wanneer die lijn op het ijs staat.

Den Bosch staat stijf onderaan op de ranking van de BeNe-league. In 17 wedstrijden wisten zij niet één wedstrijd te winnen. Moesten 132 doelpunten incasseren en wisten zelf maar 18 maal te scoren. Een makkie op papier zou je stellen. Ja, mits dat onze mannen scherp en gefocust aan de wedstrijd beginnen. Het is in ieder geval een wedstrijd waar onze mannen het vertrouwen in scoren kunnen opvijzelen.

Zaterdag in Heerenveen zal de wedstrijd om 20:00 uur beginnen en wordt geleid door Jeffrey den Ridder. De wedstrijd is live te zien via https://www.youtube.com/watch?v=eJzIfQljgCw . Zondagavond in Geleen begint de wedstrijd om 19:00 uur. Deze staat onder leiding van ref. (of is het inmiddels onze huisref.) Pascal Keus. Ik wens een ieder die naar Heerenveen gaat of achter de stream kruipt heel veel plezier bij de wedstrijd. En anders tot zondag.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram