DE VOORBESCHOUWING: DUBBELE PUNTEN WEEKEND!

11 januari 2018

Afgelopen weekend slechts één wedstrijd. Heerenveen kwam op bezoek en wist met een 0-4 zege Geleen weer te verlaten. Puntverlies welk vooraf ingecalculeerd mocht worden maar in de praktijk onnodig bleek te zijn. As. weekend wordt een belangrijk weekend voor veel teams, maar we beperken ons uiteraard tot de Eaters.

Onze mannen spelen zaterdag en zondag tegen (de directe concurrenten) Eindhoven en Nijmegen. Bij winst, in en tegen Eindhoven, is de Final4 vrijwel een feit en mocht Eaters ook de wedstrijd tegen Nijmegen winnen dan komt thuisvoordeel in de kwartfinale PO’s BeNe-league behoorlijk dichtbij. Taak voor onze mannen om alles op alles te zetten om zodoende de punten in Geleen te krijgen. Of dat met een 100% fitte en complete selectie moet en kan gebeuren is op het moment van schrijven nog niet bekend. Maxime Pellegrims zeer waarschijnlijk niet, Luca Heutmekers, Renzo Meulenbeek en Jonas Huovinnen zijn nog vraagtekens.

Eerst zaterdag naar Eindhoven. Een tegenstander die sterk aan het seizoen begon maar de afgelopen weken verliespartij na verliespartij moest incasseren. Inmiddels staat Eindhoven op een positie waar deelname aan de Po’s alles behalve zeker is. Eindhoven voelt de hete adem van Deurne, Amsterdam en Leuven in haar nek en zal dus kost wat kost punten moeten binnenhalen. Het wordt het Brabantse team van coach Larry Suarez alles behalve makkelijk gemaakt. Vele blessures, schorsingen en negatieve berichten zijn daar mede debet aan. Zo ook weer afgelopen periode waar spelers aangaven dit seizoen niet meer in actie te komen voor Eindhoven Kemphanen.

Het betreft hier Mike Overweg en Tom Messie. De spelers zelf over hun beslissing. Mike: “Helaas heb ik moeten beslissen om het seizoen niet af te maken bij Kemphanen. Ik kon niet meer volledig met het team meedraaien door mijn werk- en privéomstandigheden”. (Mike is op 22 november van vorig jaar de trotse vader geworden van een dochter). Tom Messie: “Tijdens de uitwedstrijd in Luik heb ik een rare check gehad. Door deze check heb ik een hersenschudding opgelopen. Gezien mijn geschiedenis met hersenschuddingen is het niet zeker hoelang ik hier last van ga houden en ben nu mijn rust aan het pakken. Het is ook zeer onwaarschijnlijk dat ik dit seizoen nog zal spelen”

Eindhoven staat momenteel 7e op de ranking van de BeNe-league. Acht punten achter op onze Eaters en 1 wedstrijd meer gespeeld. Opvallende spelers bij Eindhoven zijn Nick Verschuren, zijn broer Mike en de van Tilburg afkomstige Ritchie van Hulten met achterin tussen de palen goalie Deniz Mollen. Een goalie die zo van die dagen heeft dat hij vrijwel onpasseerbaar is.

Zondag het treffen tegen Nijmegen. Het team met 4 ex-Eaters in de gelederen of op de bank. Het team dat sinds de bekercompetitie het gewoon heel goed doet. Punt gelijk met onze Eaters (en Luik) op de ranking is Nijmegen een gedegen concurrent voor het thuisvoordeel in de kwartfinale PO’s. Ook een team wat de afgelopen weken bewees het netje steeds makkelijker te kunnen vinden maar van de andere kant bezien ook de nodige tegengoals moest incasseren.
Bij Nijmegen vallen Levi Houkes, Aivaras Bendzius en Kay Gielen in positieve zin op. Zeker Levi Houkes laat zijn ervaring en kwaliteiten terug zien in zijn stats. Met 13 goals en 22 assists in 14 wedstrijden ( gem. 2,5 punt) behoort hij zonder meer tot de best presterende spelers in de BeNe-league. Ook Bendzius (2 punt gemiddeld) en Gielen met 1,7 gemiddeld doen het gewoon goed.

De wedstrijd in Eindhoven zaterdagavond begint om 20:15 en staat onder leiding van Pascal Keus.

De wedstrijd zondagavond in eigen huis begint zoals gewoonlijk om 19:00 uur en staat onder leiding van de familie van Grinsven. Hub Jr. als hoofdarbiter en Chris en Nick aan de lijnen.

Heel veel plezier bij de wedstrijd(en).

Jan Hofstede
'

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram