De voorbeschouwing | Den Bosch en Nijmegen dit weekend!

27 oktober 2017

Door Jan Hofstede

Afgelopen week speelden onze Eaters 2 wedstrijden in de strijd om een plaats in de PO’s voor de Nederlandse Beker. Eerst werd er in Heerenveen verloren om vervolgens daags daarna in eigen huis Tilburg met een 8-3 nederlaag naar huis te sturen. Drie belangrijke punten waren binnen gehaald, Opvallend dat Eaters het in Heerenveen moest doen zonder Remco Knoren, Jordy Laan en Slawomir Krzak. Zondags kwam daar ook nog eens de ervaren verdediger Joonas Liimatainen bij, die door een stevige boarding behoorlijk gehavend het ijs moest verlaten. Goed nieuws, hoogst waarschijnlijk zijn Slawomir en Joonas er a.s. weekend weer bij. Voor Remco komen de 2 wedstrijden helaas nog te vroeg.

Zaterdag wordt er gespeeld in het kader van de BeNe-liga in en tegen Den Bosch. Een tegenstander die afgelopen maanden veel ervaren spelers zag vertrekken en zodoende heeft gekozen zich volledig op de jeugd en dus toekomst te richten. Gevolg is dat ze wekelijks stevige nederlagen moeten incasseren maar waarschijnlijk winst gaan boeken richting toekomst. De verwachting is dat Eaters zaterdag niet al te veel moeite zal hebben met deze Brabantse tegenstander.

Zondag is een ander verhaal. Nijmegen komt op bezoek om een wedstrijd voor de bekercompetitie af te werken. Een wedstrijdpunt is voor Eaters voldoende om de PO’s voor de Beker binnen te halen, maar dat zal een veel minder eenvoudige klus zijn als de stand en vorige uitslag (0-5 voor Eaters) doet vermoeden. Nijmegen kende een moeilijke seizoensstart maar begint inmiddels haar draai te vinden. Zo werd Eindhoven met 3-5 verslagen en ook Tilburg werd met een 5-4 verlies naar huis gestuurd.

Nijmegen kent een heel deel bekende namen. Naast coach Jeffrey van Iersel, die de nodige seizoenen het Eatersshirt droeg, spelen ook ex-Eaters Kay Gielen, Justin Evers en Rick van Haren in het Nijmeegse shirt. Daarnaast heeft ook Levi Houkes besloten weer in Nijmegen te gaan spelen. Houkes doet dat zeker niet onverdienstelijk. Zijn stats telt inmiddels een gemiddelde van 2 punt per wedstrijd.

Let op: Naast het feit dat de klok een uur achteruit gaat, hebben Eaters en Nijmegen in goed overleg besloten de aanvangstijd van de wedstrijd in Glanerbrook te vervroegen. In verband met de F1 race in Mexico (start om 20:00 uur) zal de wedstrijd tussen Eaters en Nijmegen niet om 19:00 uur maar om 17:30 beginnen. Debby Hengst zal deze wedstrijd gaan leiden. Mocht je na de wedstrijd zin hebben om gezamenlijk de strijd van Max Verstappen te volgen dan heeft Eaters daar de mogelijkheid voor geschapen. De VIP-ruimte is na de ijshockeywedstrijd voor iedereen toegankelijk. Ook in de kantine kan gekeken worden.

De wedstrijd in Den Bosch begint om 20:15 uur. En staat onder leiding van Paul Wolber. Ik wens jullie heel veel plezier bij de wedstrijd(en)

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram