Menu

DE VOORBESCHOUWING: DE STRIJD OM DE FINAL4, EINDHOVEN OP BEZOEK!

25 januari 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Andy Tenbult: “if we play as a team and outwork them l see no problems coming away with the win.”

Afgelopen week wisten onze mannen vriend en vijand te verrassen door met een beperkte selectie een overtime af te dwingen in Heerenveen. Daags daarna werd in eigen huis Den Bosch met een nederlaag huiswaarts gestuurd. Een puike weekendprestatie. Komend weekend slechts één wedstrijd, maar wel een bijzonder belangrijke wedstrijd. Eindhoven komt op bezoek en deelname aan de Final-4, of anders gezegd het kampioenschap van Nederland, eind februari kan definitief afgedwongen worden.

Belangrijkste vraag is in hoeverre de geblesseerden weer hersteld zijn. Luca Heutmekers vierde zijn rentree vorige week met goed en gedreven spel, maar in zijn plaats zocht Slawomir Krzak, naast Maxime Pellegrims, Levi Smeets, Jonas Huovinnen en Renzo Meulenbeek de ziekenboeg op. Tijd om contact met coach Tenbult op te nemen inzake de stand van zaken rond die ziekenboeg en wat zijn plannen zijn voor komend weekend. Houdt hij vast aan het nieuwe systeem of wordt e.e.a. weer veranderd?

Andy, zondag een belangrijke wedstrijd. Handhaaf je het systeem zoals jullie vorig weekend speelden in Heerenveen en wat verwacht je zondag? “Ja, de wedstrijd van zondag tegen Eindhoven wordt een belangrijke wedstrijd. We gaan proberen het zelfde systeem te spelen als tegen de Flyers. Wij verloren in Eindhoven onfortuinlijk maar we willen zondag laten zien hoe gelukkig Eindhoven in die wedstrijd was.

Maar dan zal toch iets beter de kansen benut moeten worden? “Klopt, scoren is ons grootste manco dit seizoen in verhouding met de gecreëerde kansen. Dat zal waarschijnlijk dit seizoen ook niet meer echt veranderen. Maar we werken eraan op de training en hopen zo in ieder geval verbetering te bereiken. De spelers zijn zich bewust en werken er hard aan.”

Het aantal blessures werkt ook niet echt mee? “Nee, maar op dit moment is, behalve Maxime Pellegrims, iedereen weer in training. We hopen dat zij zondag allen kunnen meespelen en ik weer van 4 lijnen gebruik kan maken. Als we dan spelen als een team en zodoende ook in staat zijn het spel van Eindhoven te ontregelen, zie ik geen probleem om zondagavond als winnaar het ijs te verlaten.” Aldus Andy Tenbult.

Eindhoven staat op dit moment, met nog 4 wedstrijden te spelen, 9 punten achter de Eaters. Eaters heeft nog de inhaalwedstrijd tegen Amsterdam tegoed. Als onze mannen zondagavond in een overtime of regulair winnen, is deelname aan de Final-4 een feit terwijl een verlies e.e.a. gezien het restprogramma onnodig spannend zal maken. Zoals waarschijnlijk bekend is de Final-4 een PO-weekend over één afvalwedstrijd. Wie zaterdag wint speelt zondag de finale en aangezien dit seizoen gebleken is dat iedereen van iedereen kan winnen en zeker over één wedstrijd, wordt dat een bijzonder interessant weekend.

De wedstrijd zondagavond tussen de Eaters en Eindhoven staat onder leiding van Martin de Wilde met op de lijnen Jeroen Hesselberth en René Toemen. Het belang is groot en onze mannen kunnen alle steun gebruiken… dus zorg dat je erbij bent. De wedstrijd begint om 19:00 uur.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=G2ojZwP2RQk&feature=youtu.be" align="center" title="Kom de mannen steunen of kijk ONLINE!"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram