Menu

De tussenstand met Andy....

30 januari 2018

“Till now we have had a great season, the boys are improving every week, maybe it's not noticeable but they are growing, my main goal is to try and make us better”

Afgelopen zondag wist Eaters te winnen van Eindhoven en is deelname aan de Final Four en ook het spelen van de PO’s voor de BeNe-league vrijwel een feit. Ja vrijwel, want in theorie zou Amsterdam Geleen nog kunnen passeren op de ranglijst. Maar de kans daarop is zo klein dat waarschijnlijk het kopen van een staatslot een grotere winstkans biedt als dat onze Eaters geen Final Four gaat spelen. Maar om dat risico volledig en 100% uit te bannen is winst aanstaande zondag tegen Amsterdam voldoende om aan iedere mogelijke speculatie een eind te maken.

We gaan nu de beslissende fase van de competitie in. Vrijwel zeker zijn de Final-4 en de PO’s, door deze winst op Eindhoven, veilig gesteld. Wij spelen nog tegen Amsterdam, Herentals, Deurne en Luik. Zelfs de 4e plaats zit er nog in. Als wij de resterende 4 wedstrijden winnen en Herentals verliest in Den Haag… en Nijmegen verliest in Heerenveen, dan zijn we ze voorbij op de ranking. Dat zou een sensationele ontwikkeling zijn met zo’n jong team en zoveel blessure leed. Toch maar eens aan coach Andy Tenbult gevraagd of hij hierop wilt reageren?

Andy: “Ja, tot nu toe hebben we een geweldig seizoen gehad. De jongens groeien met de week. Misschien is dat niet voor iedereen merkbaar, maar ze groeien. Mijn voornaamste doel is om te proberen om individueel en als team beter te worden. Als we daarmee een hogere plek bereiken op die ranglijst, dan zou dat heel mooi zijn, maar dat is niet ons hoofddoel.”

Dus als ik het goed begrijp is dat speculeren meer een fan-dingetje en zijn jullie niet zo bezig met de eind ranking. M.a.w. leven jullie meer van wedstrijd naar wedstrijd, strevend naar maximaal resultaat en zien jullie straks wel hoe we ervoor staan? “Om eerlijk te zijn, als Peter en Alf het er niet over hebben, zou ik niet eens weten waar we exact staan en wat eventueel nog mogelijk is. Ik weet dat we zeer waarschijnlijk bij de laatste vier zullen zitten en daardoor de Final four en de play-offs van de BeNe-League gaan spelen. Dat is naast de eerder genoemde progressie het enige wat telt voor mij dit jaar.”

Kan je een reactie geven op de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Eindhoven. Ik zag een snelle wedstrijd met veel echte kansen, maar ook met veel slordigheden van 2 kanten. Heb jij dat ook zo ervaren? “Ja klopt, de wedstrijd van afgelopen zondag was voor ons moeilijker als het zich liet aanzien. Ik denk dat we het betere team waren en daardoor nemen we het soms té gemakkelijk op en maken dan fouten die we normaal niet maken wanneer je wordt gepusht. Maar ik denk dat we van deze fouten leren en hopelijk zodoende later in het seizoen deze fouten kunnen en zullen voorkomen. Ik vond wel dat we met al de vier lijnen een hoog tempo konden ontwikkelen en gewoon heel goede kansen wisten te creëren. We moeten alleen blijven werken aan een beter rendement uit die kansen.”

A.s. zondag de wedstrijd Eaters tegen Amsterdam. Winnen betekent dat Eaters definitief gaat meespelen om de prijzen in Final-4 en PO’s BeNe-League. Blijf je hetzelfde systeem spelen en waar zitten de kansen en de gevaren? “We zullen proberen het zelfde komende zondag te spelen tegen Amsterdam als afgelopen zondag. Vier lijnen en zes verdedigers. Ik denk namelijk dat we ons beste spel spelen wanneer we iedereen gebruiken. Als we hard werken zit de winst er zeker in, maar alleen als we 100% geven en als team spelen”

Andy bedankt voor je reactie. A.s. vrijdag de voorbeschouwing over de wedstrijd tegen Amsterdam die zondag 4 februari a.s. om 19:00 uur gespeeld gaat worden.

Tekst/foto: Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram