Menu

De laatste competitieronde komend weekend!

14 februari 2017

Beste sportvrienden,

Na een periode van ijshockeyloosheid gaan we komend weekend de slotronde in van de regulaire competitie BeNe-liga 2016-2017. De laatste 2 wedstrijden van het seizoen staan op het programma. Tevens het weekend waarin 100% duidelijkheid komt of onze Eaters de PO’s hebben behaald of dat Leuven op de valreep nog tot een stunt in staat is gebleken en onze Eaters weet uit te schakelen voor de PO’s. Die stunt is theoretisch nog mogelijk, maar dan moet Groningen van onze Eaters winnen en Leuven van Herentals winnen. Daarnaast moet Leuven dan ook zondag in de Glanerbrook met 3 of meer doelpunten verschil winnen van onze mannen. Dus alle volledig in eigen hand, maar geen spel kan zo verraderlijk zijn als het ijshockeyspel.

Als eerste staat as zaterdag, voor onze mannen, de verre reis richting Groningen op het programma. Een tegenstander die op papier bij de zwakkere teams in de BeNe-liga hoort, maar een aantal weken geleden in Geleen haast tot een stunt in staat bleek. Onze mannen begonnen zwak aan de wedstrijd en voordat de laatste zoemer van periode 1 geklonken had stond er al een zeer verrassende 1-5 achterstand op het scoreboard. Een sterke start van de 2e periode en vervolg in de 3e periode zorgde ervoor dat Eaters een overtime kon afdingen. Het was Luca Heutmekers die halverwege de overtime scoorde en daarmee de winst en 2 punten in Geleen hield. Verwacht mag worden dat onze mannen van die wedstrijd geleerd hebben en dus Groningen niet meer zal onderschatten.

Groningen is voornamelijk afhankelijk van het scorend vermogen van Zahir Hup, David Bartos en Marek Holy. Daarna wordt het scorend vermogen van Groningen bijzonder magertjes. Bartos en Holy spelen samen in een aanvalslijn terwijl Hup zijn plaats heeft in de 2e lijn van Groningen. De wedstrijd begint zaterdagavond om 20:30 uur. Bij winst plaatst Eaters zich voor de kwartfinale PO’s waarin ze dan een best/3 moet afwerken tegen Herentals.

Of het zondag een spannende strijd om een PO plaats of de voorbereidingswedstrijd voor de PO’s gaat worden weten we zaterdag, maar hoe dan ook zal Leuven de tegenstander zijn. Een tegenstander die Eaters eerder dit seizoen in Leuven trof en ook wist te verslaan. In een regelmatige wedstrijd met periodestanden van 1-2, 1-2 en 2-2 wist Eaters het Belgische team op een 4-6 nederlaag te tracteren.

Meest opvallende speler bij Leuven is zonder twijfel de 23 jarige Deniss Baskatovs. Zijn stats vermelden een gemiddelde van 2 punt per wedstrijd. Een individualist die vanuit het niets kan toeslaan en waar zeker rekening mee gehouden moet worden.

De wedstrijd as zondag begint om 19:00 uur. In Groningen zal Ramon Sterkens de wedstrijd leiden en in Geleen is die taak voor Paul de Brabander.

Heel veel plezier bij de wedstrijd(en)

Jan Hofstede

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram