CROWDFUNDING

26 november 2014

De Limburgse eredivisie ijshockeyclub LACO Eaters Limburg verkeert in financieel zwaar weer. Deze week nog dient € 85.000,- te worden gefinancierd of het doek zal vallen voor de club die in 2012 nog landskampioen werd. Bent u bekend met de situatie en de achtergrond en wilt u weten hoe u de club kunt steunen dan treft u hieronder direct de betalingsgegevens aan. Wilt u meer weten over de achtergrond alvorens uw steun te geven, dan kunt u daar verder naar beneden meer over lezen.

U WILT DONEREN
U kunt uw donatie overmaken aan Stichting Professioneel IJshockey Limburg (PIJL). PIJL zal uw donatie ontvangen en pas uitkeren aan de LACO Eaters Limburg (Stichting Topijshockey Eaters Limburg) indien alle donaties samen met de nog door de club te werven sponsorgelden genoeg zullen zijn om het seizoen af te maken. Zou dat niet het geval zijn dan kunt u kiezen of u uw donatie terug wilt ontvangen of deze wilt doneren aan Stichting Kinderen Kankervrij.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Wie zijn de LACO Eaters?
Het LACO Eaters Limburg ijshockeyteam speelt in de Nederlandse eredivisie. Eaters Limburg was trotse winnaar van de bekercompetitie in 1993 en 2010, landskampioen in 2012 en won de Larry van Wieren Cup in 2014. Momenteel staan de club tweede in de competitie van het eredivisie landskampioenschap. Het team verloor onlangs de halve finale van de bekercompetitie. Sportief gezien tellen de LACO Eaters Limburg dus mee.

Voor een indruk van het team zie: http://www.eaters.nl/reds-report/

Waarom verkeert de club in financiële nood?
Vorig jaar ging de club failliet. Daarna trokken de twee hoofdsponsors zich terug en volgde door de financiële opstartproblemen en daardoor slechte voorbereiding een sportief slecht jaar. Dit heeft geresulteerd in een laag sponsorvertrouwen. Daarnaast werkt de economie natuurlijk niet mee.

Er staat sinds 1 december 2013 een nieuw bestuur aan het roer dat hard werkt aan professionalisering. Potentiële sponsors blijven echter de kat uit de boom kijken, ondanks een prachtig team dat zich gedegen heeft voorbereid en ondanks de voorzichtige sportieve successen en volle ijshal.

Het seizoen is – zoals dat gebruikelijk is voor ijshockeyclubs – gestart met slechts een gedeelte van de financiering voor de begroting. Tijdens het seizoen wordt normaal gesproken de rest van de financiering gerealiseerd. Door het gebrekkige sponsorvertrouwen verloopt de aanwas van nieuwe sponsors echter langzaam, te langzaam, waardoor de tijd de club inhaalt. De kosten lopen door – voornamelijk loonkosten voor spelerssalarissen – en inkomsten nemen onverwacht langzaam toe.

Waarom zou u de Eaters steunen?
De Eaters zijn al 46 jaar de enige eredivisie ijshockeyclub en een begrip in Limburg. Steunt u de club , dan steunt u

1. het team dat de hele zomer keihard heeft getraind om nu wekelijks een topprestatie te leveren;
2. jaarlijks 25.000 bezoekers, die hun dosis topsport genieten langs het ijs;
3. tientallen vrijwilligers die zich vele uren per week belangeloos inzetten voor de ijshockeysport;
4. het Nederlandse eredivisie ijshockey;
5. de 180 jeugd- en recreatieleden van de Vereniging Jeugdbelang Smoke Eaters, waarvan velen dromen van een plek bij de LACO Eaters Limburg, “het eerste”;
6. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en de zieke kinderen in de drie Zuid-Limburgse regionale ziekenhuizen: http://www.l1.nl/video/knuffelberen-actie-brengt-ruim-3500-euro-op

De negatieve spiraal moet worden doorbroken en dat kan alleen met uw steun!

Dank voor uw bijdrage en Let’s Go Eaters!

Be RED-y

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram