Menu

Coaching trio en Teammanager!

17 augustus 2016

Jacq Geurts, Hans Baggen en Marcel Houben zullen komend seizoen als trio de rol van trainer/coach van Limburg Eaters gaan invullen. Peter Knops ondersteunt het team en de trainersstaf weer als teammanager. Het nieuwe viermanschap!

Het heeft lang geduurd voor de trainersstaf kon worden gepresenteerd. In plaats van de “reguliere” samenstelling van een coach met een assistent coach is gekozen voor een trainer trio. Omdat het niet alleen tussen de drie op persoonlijk vlak moet klikken, maar vooral ook de competenties elkaar moeten aanvullen, heeft de zoektocht naar de juiste kandidaten veel tijd en energie in beslag genomen.

De drie leden van de nieuwe trainersstaf zijn al hun leven verbonden aan de Eaters en speelde vele jaren samen in de jeugd en later ook in het “1e van Eaters”. De klik tussen de drie zal gezien hun historie geen enkel probleem moeten zijn en zal de basis zijn van een gelijkwaardige invulling van de nieuwe rol. De competenties zijn in de ogen van het bestuur binnen het trio zeker aanwezig en kunnen door het doen nog verder worden ontwikkeld.

Jacq is een aantal jaren assistent coach geweest en staat nu voor het 2e seizoen in de coaching rol voor de groep nadat hij eind vorig jaar Christer Dreberg verving. Hij zal de trainingen gaan leiden en zal het aanspreekpunt voor het trio zijn.

Voor Hans is het een weerzien met de club nadat hij in 2003 actief stopte met spelen voor de Eaters. Natuurlijk was hij regelmatig bij de wedstrijden als toeschouwer aanwezig en heeft hij vorig seizoen Jacq ook tijdens trainingen reeds bijgestaan. Hans zal de goalies onder zijn hoede nemen en tijdens de wedstrijden zal hij op toerbeurt met Marcel mede achter de spelersbank staan.

Marcel hoeft als clubicoon nauwelijks meer voorgesteld te worden. Met zijn uitroep bij de bekerfinale 2010, dat God werkelijk bestaat, maakte hij zich ook nog eens legendarisch als de interim Theo Koomen van het ijshockey! Marcel is momenteel onder behandeling voor een nekblessure. Zijn inzetbaarheid zal mogelijk afhankelijk zijn van zijn beschikbaarheid in relatie tot zijn werk en het herstel van zijn blessure.

Het trio heeft er heel veel zin om in september met de jongens weer het ijs op te gaan. Maar eerst moet de conditie op peil worden gebracht bij Bradsky’s Bootcamp.

Het team en de trainersstaf wordt zoals vorig jaar weer ondersteund door Peter Knops in de rol van teammanager. In die hoedanigheid faciliteert hij het team en coaches zodat zij zich alleen maar bezig hoeven te houden met ijshockey. Met het coaching trio completeert hij dan ook het viermanschap die het team naar een succesvolle toekomst moet leiden.

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram