COACH CORNER by Christer Dreberg | 3

9 oktober 2015

No Meta Box gallery field data found

Het is makkelijk om weg te vluchten in dromen. Dat wij gezien worden als een van de favorieten voor dit seizoen zijn de woorden van anderen. Je moet je geschiedenis kennen en werken voor de toekomst. We kunnen alleen het heden veranderen. Het stempel “favoriet” is mijns inziens niet juist richting spelers en club. We moeten eerst en vooral begrijpen van welk niveau we vertrekken. De feiten en geschiedenis bevatten onder andere de volgende vergelijking met vorig seizoen.

Het team heeft ten opzichte van vorig seizoen 146 punten verloren! Neem bijvoorbeeld Adam Hartley (39 punten), Jeffrey Mens (37 punten), Pippo Limnell (27 punten) en zo kan ik nog even doorgaan. Het team behaalde vorig jaar 15 punten, terwijl Heerenveen er 44 had. Een play-off serie liegt nooit; duidelijkere feiten krijg je doorgaans niet. Bovendien had het team volgens sommigen de beste goalie van de competitie. Het team van vorig jaar is nu aangevuld met nieuwe spelers die absoluut niet vergeleken kunnen en mogen worden met de hierboven genoemde spelers.

We zijn nu begonnen met het bouwen van een team voor de toekomst, met een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme en er wordt goed werk geleverd door iedereen die hierbij betrokken is! We hebben aardige vooruitgang geboekt, maar er is nog veel te doen.

Als ik dan hoor: “Neuwied wint met 4-1 van Tilburg, dan hadden wij ook wel in de Oberliga kunnen spelen” raak ik bezorgd. Het beeld is totaal veranderd in een maand tijd: “van een foto naar een echte Picasso.” We moeten van deze gedachten ver, ver weg geraken, en wel zo snel mogelijk! Terug naar de basis! Dromen en visioenen zijn nooit fout, maar we moeten naar de realiteit kijken en in het hier en nu werken aan de toekomst.

Sommige mensen vragen me naar de doelstelling van dit jaar. Met betrekking tot de ontwikkeling van de spelers is dat compleet helder voor me. Echter, het team noch ik hebben een analyse kunnen doen van waar we staan en wat onze doelen zijn, omdat de deelnemers aan en organisatie van de competitie pas zo laat duidelijk was. In de huidige situatie kan ik alleen maar zeggen dat ons doel de top 4 is. Daarna zien we verder wat realistisch is. Meer niet. We gaan ons dan ook niet verliezen in dromen, houden beide voeten op de grond en gaan hard werken zodat we een succesvol seizoen hebben. We focussen op iedere wedstrijd met het doel te winnen, en dat doen we ook de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik hoop dat jullie tussen de regels door lezen wat ik daarmee bedoel.

Onze winst in de eerste Bekerwedstrijd van het seizoen was erg goed. Uit winnen bij Tilburg was net zo lastig als ik had voorspeld. Onze 4-2 zege geeft mijns inziens het spelbeeld over 60 minuten goed weer. We scoren de 3-2 tijdens een powerplay met nog twee minuten te gaan en de 4-2 in een empty net. Een spannende wedstrijd tot aan het eind en op deze manier een mooie wedstrijd voor het publiek. Opvallend was dat geen enkele goal gescoord werd terwijl beide teams met evenveel spelers op het ijs stonden. Dit toont aan dat beide teams elkaar 5 tegen 5 goed in balans hielden, maar wij hadden wel de betere scoringskansen. Scoringskansen: hier moeten wij beter in worden! Eerst de uitgespeelde scoringskansen, die we vaak te ingewikkeld maakten. Dit was één van de dingen waar we na de eerste periode over gepraat hebben en de spelers namen dat gesprek ter harte. Misschien komt het doordat we 14 dagen geen wedstrijd hebben gespeeld? We moeten “wanhopiger” en volhardender worden!

In een wedstrijd moeten we op ons hoogste niveau spelen en iedere speler heeft van zichzelf een beeld wat dat hoogste niveau is. Op de trainingen verhogen we dat niveau en de resultaten daarvan worden zichtbaar in de wedstrijden.

We bereiden ons nu voor op de volgende wedstrijden: zaterdag uit tegen Red Eagles Den Bosch en onze eerste “thuiswedstrijd” zondag tegen Heerenveen. Die wedstrijd wordt om 19.00 gespeeld in Aken. Nieuwe uitdagingen die zich ontvouwen. Wat de spelers en begeleiding hebben laten zien biedt hoop voor de toekomst. Een groot compliment naar iedereen! Ook wil ik graag de fans bedanken die naar Tilburg waren gekomen. Goed gedaan en dat wordt zeer gewaardeerd! Ik hoop jullie zondag weer te zien.

Bedankt dat je de tijd neemt om dit te lezen.

Met vriendelijke groet,
Christer Dreberg- Hoofdcoach

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2023 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram