Menu

Coach Corner by Christer Dreberg | 2

25 september 2015

De competitie begint zondag!

In de wedstrijd tegen Turnhout afgelopen zondag zijn we eindelijk begonnen met scoren. We wonnen met 12-1, en dat had meer kunnen zijn, van een team met slechts 13 spelers waarvan eentje na één minuut ook nog zeer ongelukkig uitviel met een blessure. Een graadmeter? Nee, maar wel een indicatie dat we op de goede weg zijn. We concentreren ons op ons eigen spel en dat zullen we het grootste deel van het seizoen blijven doen. We zien dat veel zaken van ons “basisspel” steeds beter en beter gaan, en tegelijkertijd zijn er ook goede individuele prestaties zowel op offense als op defense. De totale inzet van alle spelers is omhoog gegaan. Dit is de basis voor een succesvolle wedstrijd.

Ik weet niet zoveel van Red Eagles Den Bosh, onze tegenstander van zondag. Geen enkele speler van hen is te vinden op de site van Eliteprospects, dus het is een grote verrassing met welke spelers ze aankomen. We weten wel dat ze een jong team hebben dat hard werkt en zich graag wil ontwikkelen. Als hen dat lukt is dat positief voor het Nederlandse ijshockey. We gaan het zien, maar zoals gezegd focussen wij ons op ons eigen spel.

Het is erg fijn dat al onze spelers beschikbaar zijn voor deze wedstrijd. Zonder blessures en ziekte kunnen we ons meten met de beste teams. Voor de vorige wedstrijd hebben we wat kleine veranderingen doorgevoerd en die pakten goed uit. We beginnen komende wedstrijd dan ook in dezelfde samenstelling.

De start van een competitie brengt veel met zich mee, welke competitie het ook is. Nu begint het serieuze werk en alles en iedereen moet zo optimaal mogelijk zijn voorbereid. Gebaseerd op de individuele prestaties komen de teamresultaten vanzelf. Ik wil ook het publiek nog bedanken en iedereen die betrokken was bij de goed georganiseerde teampresentatie van afgelopen zondag. Dat belooft wat voor de toekomst.

Ik heb op Youtube een filmpje gezien van het Kampioenschap van Eaters. Een prachtig filmpje dat mij geraakt heeft: wat een vreugde en geluk, fantastisch om te zien.

Wij gaan er alles aan doen, en zelfs nog wat extra, om dit weer te bereiken!
Ik heb goede hoop dat het publiek onze “zesde man” kan zijn.

De intentie is er in ieder geval. Onze tegenstanders moeten een onthaal krijgen dat ze nog lang zal heugen! Want, zoals jullie weten, samen staan we sterk! Neem zondag iedereen die je kent mee naar de ijsbaan, en dan gaat “Het Dak Eraf”!

Met vriendelijke groet,
CD

christer

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram