Menu

COACH CORNER by Christer Dreberg | 1

18 september 2015

We zitten nu in de derde week van de voorbereiding en we hebben al drie wedstrijden gespeeld. De trainingen waren over het algemeen goed, maar in de wedstrijden hebben we nog niet het niveau gehaald waar ik op had gehoopt. Het staat buiten kijf dat we tegen goede tegenstanders hebben gespeeld, maar we moeten een niveau hoger halen. Tegelijkertijd kunnen we in dit soort wedstrijden makkelijker zien waar we nog tekortschieten.

In de laatste wedstrijd, tegen Neuwied, lieten we bij vlagen zien dat ons topniveau tot nu toe ok is, maar de ondergrens van ons niveau ligt nog te laag. Zowel de bovengrens als de ondergrens zullen nog omhoog gaan, maar we moeten ons eerst en vooral focussen op de ondergrens. Wat ik nu wil zien is dat het passen en schaatsen in een hoger tempo gaat, dat we zorgvuldiger zijn en dat we snellere en betere beslissingen nemen. De opstartfase is nu voorbij en het begin van de competitie komt dichterbij. Toch moeten we nog op veel wedstrijdsituaties trainen.

Op hete moment dat ik dit schrijf weten we nog steeds niet wanneer de competitie van start gaat – waarschijnlijk in het laatste weekend van september. Het is voor mij een raadsel hoe dit mogelijk is. Normaal gesproken is het wedstrijdschema niet twee weken, maar drie maanden voor de start van het seizoen bekend! Als de NIJB het ijshockey in Nederland wil ontwikkelen moeten de clubs de mogelijkheid krijgen het seizoen zo optimaal mogelijk in te plannen. Ook zou ik graag zien dat de planning voor de verschillende nationale teams aangepast wordt, maar daarover een andere keer meer.

Het team begint langzaam vorm te krijgen en we hebben de spelers in verschillende samenstellingen uitgeprobeerd. Er zijn echter wel nog enkele vraagtekens die weggewerkt moeten worden. Het schept voldoening dat het nationale U20-team op dit moment vier spelers van Geleen telt. Heel goed! Iedereen die bij de ontwikkeling van deze jongens betrokken is geweest heeft goed werk geleverd en mag trots zijn! Ik noem geen namen, zodat ik ook niemand vergeet. Deze spelers, en nog enkele andere jonge jongens, trainen bij Eaters mee en kloppen nadrukkelijk aan de deur voor een plek in één van de drie lijnen.

Als ze deze toewijding volhouden, is het in de winter ongetwijfeld voor hen ook “game time”! Ze zijn zeer attent, stellen goede vragen en zeer geïnteresseerd in het ontwikkelen van zichzelf. Een goed karakter is één van de belangrijkste eigenschappen van een ijshockeyer en alle jonge spelers beschikken hierover. Iedere speler ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. De één is wat verder dan de ander, maar de resultaten van de ontwikkeling zijn voor iedereen goed.

We gaan ons nu richten op een week met goede trainingen die afgesloten wordt met een uitwedstrijd tegen Neuwied en een thuiswedstrijd op zondag om 19 uur tegen Turnhout.
Bij deze wedstrijd vindt ook de teampresentatie plaats, dus kom op tijd!

Bedankt voor jullie tijd en ik hoop jullie te zien op de ijsbaan.

Samen staan we sterk!

Met vriendelijke groet,
Christer Dreberg, hoofdcoach

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram