TICKETS-SHOP
MAN OF THE MATCH

NIEUWS

Eindelijk weer een 6 punten weekend!

05-02-2023 Snackpoint Eaters Limburg – Heerenveen

 

Snackpoint Eaters Limburg met bijna geheel fitte selectie stuurt Heerenveen met  6-2 naar huis.

 

Laten we in de kleine pre-view eerst eens beginnen met de stand tot aan zondagavond. De bovenste 4 ploegen hebben dan thuisvoordeel voor de play-offs:

 

4e plaats Herentals met 45 punten in 24 wedstrijden 

5e plaats Geleen met 36 punten in 25 wedstrijden

6e plaats Leuven met in 25 punten 24 wedstrijden 

 

Met een seizoen van 28 wedstrijden kan Geleen nog maar maximaal 3×3=9 punten halen en komt dan hoogstens qua punten gelijk met Herentals, terwijl Herentals op dit moment ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Zij hoeven maar 1 punt te halen om het thuisvoordeel veilig te stellen en hebben zelfs een theoretische kans om in de top 3 terecht te komen. Om voor Geleen thuisvoordeel te behalen (4e plek) is dus onmogelijk.

Leuven heeft nog 4 wedstrijden open staan en kan dus maximaal nog 12 punten behalen en daarmee boven Geleen komen te staan. Geleen moet dus minimaal 2 punten in 3 wedstrijden binnen halen om de 5e plek veilig te stellen….. maar daarvoor heeft Geleen niet de minste wedstrijden op het programma staan: Herentals, Den Haag en zondagavond Heerenveen. Dat wordt enerzijds een hele klus, maar anderzijds wel de beste teams om je op de play-offs voor te bereiden en Geleen kán ook van deze ploegen winnen. Laten we dus wedstrijd voor wedstrijd bekijken.

 

Eerst nog even terug naar zaterdagavond, toen Geleen met 4-1 van Mechelen won. Daarbij stond Jord Smit weer op het ijs voor Geleen. Geleen begon voortvarend aan de wedstrijd en Nick Guiney wist al na een kleine 4 minuten de openingstreffer te maken op aangeven van Tom Marx. Geleen mocht maar een kleine 2 minuten genieten van deze voorsprong want Mechelen maakte al gauw de gelijkmaker. Tien seconden later vloog de vlam de eerste keer in de pan toen Martijn Geerligs en Mick Op de Beeck elkaar in de haren vlogen. Toch was het Geleen dat uiteindelijk met voorsprong de kleedkamers mocht gaan opzoeken nadat Tom Marx een minuut voordat de periode was afgelopen de 1-2 binnen schoot. De 2e periode haalden beide teams wat straffen binnen toen Mick Op de Beeck het nu aan de stok kreeg met de Geleense goalie Deniz Mollen. Bojay Claassen en Jacob Huyghe bemoeiden zich er ook mee en uiteindelijk liepen zij alle 4 tegen een straf aan en met evenveel spelers op het ijs werd de wedstrijd voortgezet. De messen waren geslepen, maar de score zou deze periode niet meer veranderen. De 3e periode was dik vier minuten oud toen voor de 3e keer de vlam in de pan sloeg. Dit keer had Kai Willems het aan de stok met Enrique de Meyere en Stefaan Swennen, die alle drie de strafbank mochten gaan opzoeken. Met een man meer op het ijs scoorde Tom Marx zijn 2e van de avond en stond Geleen met 1-3 voor. Toen Mechelen kort daarna weer tegen een straf op liep, wist Mitch Koumans de eindstand op 1-4 te brengen. Gescoord werd er dus niet meer, wel werden er nog verschillende straffen uitgedeeld, maar uiteindelijk kon Geleen de volle 3 punten mee naar huis nemen.

 

De ziekenboeg van Geleen begint langzaam weer leeg te lopen en het is te hopen dat iedereen straks fit is voor de play-offs want dan hebben we iedereen hard nodig. De wedstrijd van zondagavond stond onder leiding van Stef Oosterling. Het Geleense doel werd wederom verdedigd door Deniz Mollen, terwijl bij de Friezen Martijn Oosterwijk tussen de palen stond.

 

1e periode:
Geleen maakte direct bij aanvang duidelijk dat alleen de winst telt. Binnen 10 seconden viel het eerste schot op het doel van Heerenveen en daarmee de eerste kans al te noteren. Geleen ging dus fanatiek van start en het tempo lag erg hoog. Halverwege de periode kreeg Geleen de eerste powerplay nadat Jasper Nordemann Nick Guiney hard op de pols raakte (en voor controle en behandeling even van het ijs af ging). Een dikke minuut had Geleen nodig om de man-meer-situatie te verzilveren. Na een hard schot van Nick Verschuren, wist Mordy Munichman de puck van richting te veranderen en scoorde hiermee de 1-0.  Geleen was op stoom, maar een dikke minuut later kwam Mordy Munichman ongelukkig in aanraking met Mitch Koumans. Beiden waren op snelheid, en Mitch knalde ongelukkig tegen de boarding en bleef stil op het ijs liggen. Het ergste werd gevreesd en het werd ook muisstil in de hal. Zelfs de schep-brancard moest het ijs op komen en Mitch werd afgevoerd. (Het viel gelukkig mee. Mitch is niet meer het ijs op geweest maar liep al tijdens de wedstrijd weer rond). Ook Nick Guiney was weer op het ijs te zien. Heerenveen en Geleen waren zeker aan elkaar gewaagd en met een 1-0 voorsprong werd de eerste keer de kleedkamer opgezocht.

 

 

2e periode:
De tweede periode was amper begonnen toen Geleen in eigen vak onnodig de puck verspeelde en Heerenveen direct de gelijkmaker kon maken. Henri Ruotsalainen zette vakkundig Deniz Mollen op het verkeerde been en scoorde vrij makkelijk: 1-1. Vervolgens liep Heerenveen kort na elkaar tegen 2 straffen op, waarbij Geleen bijna een minuut met 2 man meer op het ijs kon staan, maar helaas niet wist te scoren. In de 34e minuut was het dan wel weer raak toen Cody van Lierop op assist van Lars van Sloun de 2-1 binnen schoot. Een minuut later wist Nick Guiney zelfs de voorsprong te vergroten  (3-1). Het was een gekkenhuis in Glanerbrook, maar ook de Friezen vonden het net. 17 Seconden na het Geleense doelpunt scoorde Dennis Sikma de aansluittreffer en werd het toch weer spannend. Daarna sloeg wederom de vlam in de pan en mochten 2 Geleense spelers en 1 Heerenveense speler de strafbank opzoeken. Geleen wist dit te pareren en er werd niet meer gescoord. Wel mochten 30 seconden voor tijd Jord Smit en Martijn Geerligs de strafbank op zoeken, waardoor Heerenveen de 3e periode bijna anderhalve minuut met twee spelers meer op het ijs mochten gaan beginnen.

 

 

3e periode:
Het tempo bleef hoog en nadat de 3-tegen-5 overleefd was, begon Geleen meer overwicht te krijgen. Bij de thuisploeg ging alles beter lopen, terwijl het bij Heerenveen wat rommeliger oogde. Maar 3-2 is nou geen stand waar je bij het ijshockey achterover kunt leunen, dus nog steeds vol aan de bak. In de 49e minuut wist Tom Marx de puck in het eigen vak op te pikken en kon goed versnellen, waardoor hij alleen op de goalie van Heerenveen af kon gaan. Hij rondde perfect af (4-2). In de 57e minuut bij een “normale” aanval van Geleen schoot Nick Verschuren een volledig houdbaar schot over het ijs op het doel af en wonderbaarlijk gleed de puck zomaar binnen: 5-2. Met deze stand probeerde Heerenveen ook nog een noodgreep en haalde de goalie van het ijs. Maar het was voor Heerenveen de wedstrijd niet om dit te doen. Tom Marx wist zijn tegenstander wederom de puck in eigen vak te ontfutselen en kon op het lege doel af schaatsen en met een empty-netter makkelijk de eindstand op 6-2 bepalen. Geleen had verdiend gewonnen.

 

 

Algemeen:
Het was een heel mooie wedstrijd om te zien. De referee Stef Oosterloo voelde het duel goed aan en liet genoeg toe om er een wedstrijd van te maken. Die mag vaker in Geleen fluiten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en maakten er een mooie wedstrijd van. Aan beide kanten werden voldoende kansen gecreëerd. Het (Geleense) publiek was zeker de winnaar. Vanavond was ook weer te zien dat als Geleen een fitte selectie heeft, zij geen enkele tegenstander te duchten hebben. Het is te hopen dat de ontbrekende spelers nog bij de selectie kunnen komen en dat Mitch weer snel genoeg is hersteld. Met deze winst staat Geleen vast op de 5e plaats en kan niet meer zakken. Heerenveen (plaats 3) van vanavond kan wel nog stijgen, maar door het verlies van vanavond is de 1e plaats op de ranglijst ook nagenoeg buiten bereik.

 

 

Volgende wedstrijd:
Geleen speelt volgende week zondag de thuiswedstrijd om 19:00 uur tegen Den Haag. Als zij met dezelfde inzet en concentratie spelen als vanavond, dan kan het nog gaan spoken in Geleen. Dat geldt ook voor de woensdag (15 februari) erna. Dat komt Herentals naar Geleen toe. Mis deze krakers niet want dit zouden zomaar ploegen kunnen zijn die we tijdens de play-offs tegen komen, dus zorg dat je erbij bent.

 

Foto’s: Rob Creemers | robcreemers.com
Snackpoint Eaters Limburg laat Zoetermeer de eerste reguliere winst binnen halen: 2-5 

Zoals al eerder aangegeven in het vorige verslag, is Zoetermeer een taaie tegenstander die het zaterdag Den Haag knap lastig had gemaakt. Bij Zoetermeer stond een nieuwe goalie onder de lat, de Fin Villehart Kuusamo. Geleen had een volle ziekenboeg met een aantal langdurig zieken. Bij Geleen ontbraken o.a. Bob Gerretsen, Rick Janssen, Luca Heutmekers en Jord Smit, oftewel niet de minste. De wedstrijd van zondagavond stond onder leiding van Nick van Grinsven en in het Geleense doel werd verdedigd door Deniz Mollen. 

 

1e periode:

De eerste helft van de eerste periode waren de teams aan elkaar gewaagd. Geleen kreeg in de 7e minuut de kans(en) op de openingstreffer, door drie schoten kort achter elkaar op de goalie af te vuren, maar de Finse sluitpost stond zijn mannetje. De wedstrijd werd vervolgd in een hoog tempo met weinig onderbrekingen. In de 19e minuut schoot Cody van Lierop wat ongelukkig de puck over de boarding en kreeg hiervoor een delaying the game straf. Met een man meer op het ijs wist Zoetermeer deze powerplay snel te verzilveren. Met een gescreend schot knalt Joy Turpijn de puck achter Deniz Mollen in het net: 0-1. Zoetermeer had hier slecht 18 seconden nodig voor gehad. Dit was tevens de pauzestand.

 

2e periode:

Zoetermeer kwam voortvarend uit de kleedkamer en binnen twee minuten vergrootten zij hun voorsprong. Bij een snelle aanval over links en op snelheid schoot Joy Turpijn ook de 0-2 binnen. Dertig seconden later had Geleen de kans om de aansluitingstreffer binnen te schieten toen Harley Verkroost samen met Tom Marx op de goalie af kon gaan en Tom nagenoeg alleen voor de goalie stond, maar deze had zijn dag en stopte de puck. Ook twee minuten later toen een soortgelijke situatie ontstond met Nick Guiney en Mitch Koumans, was de Panters-goalie wederom een sta-in-de-weg. En als je ze dan zelf niet maakt, weet de tegenstander dat wel te doen. Plaaggeest Joy Turpijn maakte 5 minuten na zijn vorige goal de hattrick compleet door de 3e treffer van de bezoekers en dus ook van henzelf binnen te schieten. Eerst ging zijn schot nog hard langs de goal tegen de boarding maar stuiterde terug het ijs op en die wist hij perfect op te pakken en af te ronden. Zoetermeer stond riant met 0-3 voor en rook de eerste keer de winst in de reguliere speeltijd. Geleen werd in deze fase in de 2e periode compleet weggespeeld dus vroeg de coach van Geleen dan ook na deze goal gelijk een time-out aan. Dat begon wat effect te geven toen in de 33e minuut al een schot van de blauwe lijn onverwacht werd afgevuurd maar helaas op de paal weg ketste. Twee minuten later was het dan wel raak toen bij een scrimmage bij het Zoetermeerse doel Mitch Koumans de eerste goal voor Geleen binnenschoot: 1-3.  Een minuut later frommelde Geleen weer bijna de puck binnen, maar het lukte maar niet. Met nog een kleine anderhalve minuut op de klok kreeg Geleen een penalty-shot. Lars van Sloun nam deze en probeerde de goalie te omzeilen, maar het wilde maar niet lukken. De stand bleef voorlopig nog 1-3.

 

3e periode: 

Geleen begon pas halverwege de slotperiode echt te spelen en kreeg ook eindelijk wat vat op de wedstrijd en overwicht. In de 47 minuut werd nog een goal van Geleen afgekeurd toen een hard schot in het doel belandde via een helaas iets te hoog geheven stick. Geleen geloofde er nog in, maar Zoetermeer ook en zij stonden voor. Halverwege de periode werd Mitch Koumans nog onderuit gehaald, wat ook penalty-shot-waardig was, maar er werd een gewone tijdstraf voor gegeven. Binnen de powerplay werd nog niet gescoord, maar kort daarna wel. De aanval werd mooi opgebouwd en Harley Verkroost wist bij het rondspelen perfect af te ronden en Geleen scoorde de aansluittreffer: 2-3. Binnen 5 minuten vergrootte Zoetermeer echter de voorsprong weer en keek Geleen weer tegen een achterstand van twee doelpunten aan: 2-4. Geleen had deze periode wel meer overwicht en speelde zoals het hoort. Er werden kansen gecreëerd, maar de goalie bleek een niet te nemen horde. Coach Jeffrey van Iersel durfde de gok te nemen en haalde Deniz Mollen al heel vroeg, met nog 4 minuten te spelen, naar de kant. Zeker toen Zoetermeer een straf kreeg en Geleen met 2 spelers extra op het ijs druk kon gaan zetten, Maar dan moet je niet de puck verliezen…. En dat gebeurde. De eerste keer ging de puck nog naast de goal maar de tweede keer vond Zoetermeer wel het net. Met deze empty net goal was de wedstrijd gespeeld. 2-5 Was de eindstand en de eerste 3 punten in een reguliere wedstrijd voor Zoetermeer waren een feit. Met dit verlies zal het voor Geleen heel moeilijk worden om het thuisvoordeel voor de BeNe-league play-offs binnen te halen.

Algemeen:

Geleen speelde zeer wisselvallig. Zij creëerden de kansen wel, maar ze gingen er niet in. Met een groot aantal geblesseerden in de ziekenboeg is het voor de coach elke week puzzelen om met een goed team en een goed aanvalsplan de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het kan wel, getuige de wedstrijd laatst tegen Luik waar Geleen goed partij gaf. Het is te hopen dat er genoeg spelers straks fit zijn voor de play-offs om in ieder geval een vuist te kunnen maken.

 

Volgende wedstrijden:

Geleen heeft een redelijk rustig programma dit jaar tot nu gehad, maar zal volgende week weer vol aan de bak moeten. Aanstaande woensdag staat door de week om 20:00 uur de uitwedstrijd tegen Heerenveen op het programma. In het weekeinde is op zondag om 19:00 uur de return en moeten de Friezen dus in Glanerbrook aantreden.

De zaterdag daarvoor is nog om 20:30 uur de uitwedstrijd tegen het Belgische Mechelen. Dus maak je borst maar nat: 1x Mechelen en 2x Heerenveen in een week. Tot zondag!
Evaluatie Perfact Teddy Bear Toss 2022

Op vrijdag 16 december 2022 vond in Glanerbrook de negende Teddy Bear Toss plaats, deze keer in naam geadopteerd door clubsponsor Perfact. Organisator Stichting Topijshockey Eaters Limburg (STEL) zag zichzelf gedwongen om het populaire format aan te passen om organisatorische, hygiënische en veiligheidsredenen. Dat viel niet bij iedereen in even goede aarde maar toch spreekt men van een geslaagd event. Tijdens een nabespreking door de Werkgroep Teddy Bear Toss, werd uitvoerig geëvalueerd, kritisch naar gestelde en te stellen doelen gekeken en al een nieuwe datum voor de jubileumeditie in 2023 vastgelegd.

 

Ron Lahay, voorzitter STEL: “We zijn blij met de publieke opkomst, ondanks dat het evenement op een voor de Geleense fans vreemde dag was gepland. E.e.a. had met het WK voetbal te maken dat in dat weekend de kleine en reguliere finale kende. Waar we ook tevreden over zijn, is de manier waarop iedereen zich aan de afspraken over de aan te leveren beren en knuffels heeft gehouden. Vooral de switch van kwantiteit naar kwaliteit.”

 

Vooral Janet Tel, ‘bedrijfsleidster’ van Speelgoedbank De Grabbelton in Geleen, waar een gedeelte van de op het ijs gegooide knuffels naartoe zijn gegaan, kan dat beamen. “Natuurlijk waren we hartstikke blij met de enorme aantallen van de vorige edities, maar het kostte ook heel erg veel moeite, tijd en geld om ze te verwerken en schoon te maken. Nu waren ze netjes gewassen en verpakt, dus dat was wat ons betreft perfect.”

 

Ook bij het ziekenhuis in Heerlen, waar de speciaal vervaardigde Snackpoint Eaters Limburg-beren maandag 19 december werden afgeleverd, was men blij met elke beer die verpakt gedoneerd werd, met name vanuit hygiënisch oogpunt. Maar wat het allerbelangrijkste blijft, zijn de glimlachjes die de beren en andere knuffels op de gezichten van de kinderen toveren.

 

Lahay vervolgt: “Wat ook goed ging was de hulp die we kregen van alle vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Vooral hoe de gegooide spullen van het ijs werden verwijderd ging zo goed, dat de wedstrijd niet lang onderbroken hoefde te worden. Misschien ging dat overigens wel wat tè snel, waardoor het specifieke van het event aan kracht inboette…”

 

Wat een beetje tegenviel was de opbrengst van de hele actie. Het aantal verkochte en gegooide beren, de geldelijke donatie maar ook het spektakel wat de Teddy Bear Toss in het verleden was, moet beter, volgens Lahay. “Ons doel is om de opbrengst op de cheque van de volgende editie te verdubbelen. Het spektakel moet weer terug, dus we laten het minimum aantal van vijf knuffels per persoon los. De verplichting om de items te wassen en te verpakken in doorzichtig plastic, blijft echter.”

 

Caroline Hamersma, namens Stichting Ik Doe Mee!, waar de opbrengst naar toe is gegaan, was blij met de Perfact Teddy Bear Toss: “Ik heb alleen maar bewondering voor de inspanningen van de Eaters en wat het opgeleverd heeft. Niet alleen in de vorm van de donatie waar veel kinderen en gezinnen van gaan profiteren, maar ook de aandacht en exposure die de stichting heeft gekregen. De avond zelf was voor ons een hele happening waar we met veel plezier aan terugdenken. De mascottes en de uitgenodigde gezinnen waren erg onder de indruk, waarbij ook de snacks van Snackpoint natuurlijk zeer in de smaak vielen.”

 

Ook Lahay is tevreden op dit gebied: “Er waren veel lachende gezichten, dat deed me wel wat. Ik heb het gevoel dat we met dit nieuwe goede doel een persoonlijker doel hebben gekozen, dat dichter bij de mensen van Sittard-Geleen staat. Ik zou Stichting Ik Doe Mee! ook graag als goede doel van de jubileum-editie van de Teddy Bear Toss zien. We zijn nu al bezig met deze aanstaande editie. Sterker nog, we hebben al een idee over wanneer deze gaat plaatsvinden: op zondag 17 december 2023, om 15:00 uur. We gaan binnenkort aan de slag met alle betrokken partijen – LACO, VJB, planning BeNe League en IJshockey Nederland – om e.e.a. te organiseren. En we hopen natuurlijk dat de media hier deze keer meer aandacht aan zullen schenken.”

 

De werkgroep concludeerde dus alles welbeschouwd dat het evenement geslaagd was, met veel goede punten en blije gezichten maar dat er zeker ook verbeterpunten en leermomenten zijn, die in de volgende uitgave zeker ter harte zullen worden genomen.

 

En tot slot was er nog een primeur: de tiende editie in 2023 gaat de SNACKPOINT TEDDY BEAR TOSS heten! Mede namens het bestuur van STEL bedankt de werkgroep Marlie en Roger Gielen bij voorbaat al dat ze ook dit initiatief een warm hart toedragen.
Wedstrijd komende zondag verplaatst!

Komende twee weken geen ijshockey in Geleen. Op verzoek van Herentals en in onderling overleg is besloten dat de wedstrijd van komende zondag 15 januari verplaatst wordt. Herentals mist komende week 8 spelers i.v.m. het U20 WK van de Belgische nationale ploeg. Er zal z.s.m. een nieuwe datum gecommuniceerd worden.

 

Ook het weekend van 22 januari is er i.v.m. de Bekerfinale geen wedstrijd in Geleen. Eaters speelt wel nog een uitwedstrijd, vrijdag 13 januari in Zoetermeer.

Vanaf 28 januari zal met een uitwedstrijd in Leuven het laatste gedeelte van de BeNe League verder gaan.

Op zondag 29 januari speelt Eaters dan ook weer thuis en wel tegen Zoetermeer, puckdrop zoals gewoonlijk om 19u.

 

In totaal zijn er nog 8 wedstrijden voordat de play-offs van start zullen gaan!


Snackpoint Eaters Limburg snoept puntje af door verlenging tegen Bulldogs Luik

Afgelopen weekeinde had Geleen het zwaarste weekeinde van de competitie. Vrijdag was de wedstrijd tegen de nummer 2 van de BeNe-League, Den Haag, zondag stond de wedstrijd tegen koploper Luik op het programma. Vrijdag werd kansloos verloren met 8-1 in de hofstad…. Dat voorspelde niet veel goeds voor de wedstrijd van zondagavond. Geleen startte met Deniz Mollen in de goal en de wedstrijd stond onder leiding van Stef Oosterling.

 

1e periode:
De wedstrijd was nog geen anderhalve minuut oud toen Luik al powerplay kreeg. Deze wist Geleen nog te overleven. Een minuut nadat Geleen weer compleet was, viel Luik aan en verdedigend werd Olaf-Jan Schoningh die centraal voor Mollen stond, over het hoofd gezien en kon hij vrij eenvoudig binnen schieten: 0-1. Luik had in het eerste gedeelte van de periode licht de overhand en Geleen liet zich soms makkelijk van de puck af zetten. Toch wist Geleen halverwege de periode wat meer weerstand te bieden. Het begon in de 12
e minuut toen Lars van Sloun alleen op de goalie af kon gaan, maar helaas stond Troy Passingham ook een goede pot te keepen. Toch lukte het Geleen om de gelijkmaker te maken. Mordy Munichman schoot op doel en deze wist Troy nog te keren, maar Rolan Loos pikte de terugstuitende puck op en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1 (op de sheet staat Rick Janssen maar in mijn optiek was het toch echt Rolan). Er viel wel nog een straf voor Geleen, maar met de 1-1 stand werd niet onverdienstelijk de kleedkamer opgezocht.

 

2e periode:
In de 2
e periode werd de wedstrijd wat grimmiger. Het kan zijn dat Luik niet zoveel weerstand van Geleen had verwacht. Toen de ref een overtreding op een Geleense speler niet zag of bestrafte, ging Lars van Sloun verhaal halen. Dat resulteerde in een straf voor Lars. Luik wist dit keer de powerplay wel te verzilveren. Met veel spelers rond de crease frommelde Oscar Delbrassine de puck binnen (met een schaats in de crease). De referee telde de goal en Geleen stond weer op achterstand: 1-2. Geleen bleef echter zijn eigen spelletje spelen en toen Lars van Sloun de puck wist op te pikken vanaf de blauwe lijn, slalomde hij dwars door de Luikse verdediging heen en legde de puck netjes in het netje: 2-2, zonder assist. Twee minuten later kreeg diezelfde Lars van Sloun een dubieuze straf en had Luik weer powerplay. Bijna scoorde Geleen zelfs shorthanded, maar toch was het Luik dat weer op voorsprong kwam via Yoren de Smet: 2-3. Maar Geleen gaf nog steeds niet op. Lars van Sloun schaatste links langs de boarding het aanvalsvak binnen. Hevig gehinderd en half vallend gaf hij toch nog een pass op Mitch Koumans, die de rust bewaarde en heel cool en rustig de 3-3 binnen schoot, tot frustratie van de Luikse spelers die gelijk minder vriendelijk hun Geleense tegenstanders bejegenden. Dat resulteerde in 2 straffen voor de bezoekers en een straf voor de thuisploeg, waardoor de wedstrijd bij de gelijke stand met een speler meer op het ijs voor Geleen door ging. In de powerplay werd niet gescoord, maar de druk nam wel toe op het Luikse doel. Toen Geleen schot na schot afvuurde op de Luikse goalie, wist uiteindelijk Nick Verschuren de puck binnen te schieten en stond Geleen voor het eerst op voorsprong: 4-3. Met deze stand ging men de pauze in.

 

3e periode: 
Geleen startte rommelig aan de slotperiode en het grootste gedeelte van het spel speelde zich af in het Geleense vak. Het gevoel dat het alsnog mis kon gaan was terecht. Bij een aanval 3 tegen 2 rondde de koploper deze af uit het boekje en was de stand wederom gelijk: 4-4. Nog een kwartier restte en de spanning nam toe, zeker nadat Nick Guiney 2,5 minuut voor het einde de kruising weet te raken…. Maar geen score. De wedstrijd was mooi in balans, en met een 4-4 stand zat er een verlenging aan te komen.

 

Verlenging:
Met 3 tegen 3 spelers waren er kansen aan beide kanten maar na bijna 3 minuten in de verlenging trok Luik toch aan het langste eind en won het extra punt dankzij een treffer van Bryan Henry.

 

Algemeen:
Geweldige wedstrijd voor de neutrale kijker, billenknijpen voor de “gekleurde” supporter. Het dubbeltje kon elke kant uit vallen en vooraf had ik (maar ik denk ook Luik) nooit verwacht dat Geleen zoveel weerstand kon bieden. Je ziet wederom dat iedereen van iedereen kan winnen. Helaas had Luik iets meer geluk. De referee liet veel toe aan beide kanten, waardoor het ook weer een ouderwets schitterende ijshockeywedstrijd werd. De goalies aan beide zijden hadden hun dag en speelden beiden heel goed.

Geleen heeft dit weekeinde 5 punten verloren en mag niet veel punten meer verliezen. Geleen staat op de 5e plaats met Heerenveen boven hen (die met 4 wedstrijden minder gespeeld) 4 punten op Geleen voor liggen. De nummer 4 staat 6 punten voor op Geleen.

 

Volgende wedstrijden:
Geleen speelt dinsdag de gestaakte wedstrijd uit tegen Herentals over, dus vanaf het begin en met een 0-0 stand. Bij winst ligt Geleen nog maar 3 punten achter op Herentals met 1 wedstrijd minder gespeeld. Als Geleen zo blijft spelen zoals zondagavond, moet de winst binnen handbereik zijn. 

Nadat Geleen vrijdag de uitwedstrijd tegen Zoetermeer heeft gespeeld, staat komende zondag 15 januari om 19:00 wederom Herentals op het programma, maar dan in Glanerbrook. Dus de volgende 3 wedstrijden zijn belangrijke wedstrijden om weer in het linker rijtje te komen.

Als deze wedstrijden net zo mooi en spannend zijn als zondagavond, dan gaat het weer eens bruisen in Geleen.
KAI WILLEMS sluit aan!

Door de vele (langdurige) blessures moest Snackpoint Eaters Limburg op zoek naar aanvulling voor haar team en heeft aanvaller Kai Willems bereidt gevonden om aan te sluiten en het seizoen af te maken.

 

De 25-jarige aanvaller heeft afgelopen week mee getraind en zal vanavond en zondag bij de selectie zitten en gaan spelen met nummer 18.

 

Bij Eaters zullen nog steeds Luca, Jord, Bob en Lander ontbreken.

 

De wedstrijd vanavond in Den Haag begint om 20.30u. Komende zondag is de koploper van de BeNe League, Luik te gast. Zo als gewoonlijk valt de eerste puck dan om 19u.

 


BetCity nieuwe partner Snackpoint Eaters Limburg

IJshockeyclub Snackpoint Eaters Limburg heeft er een nieuwe sponsor bij. Met onmiddellijke ingang is BetCity toegevoegd aan de reclame-uitingen in de Geleense ijshal in de vorm van een boarding reclame en een groot doek boven de spelersbank van de bezoekers.

 

BetCity (ook al hoofdsponsor van o.a. Fortuna Sittard) is een Nederlands aanbieder van online sportweddenschappen en casinospellen, die sinds oktober 2021 een enorm groei doormaakt.

 

Snackpoint Eaters Limburg en BetCity zijn een verbintenis aangegaan tot en met het seizoen 2023-2024.
Goedbezochte Vrijwilligersavond Snackpoint Eaters Limburg succes!

Donderdag 22 december vond in de Sociëteit Heeren van Abshoven in Munstergeleen de jaar-afsluitende vrijwilligersavond plaats voor alle helpende handen rondom Snackpoint Eaters Limburg.

 

Deze avond staken niet de vrijwilligers maar de bestuursleden van Stichting Topijshockey Eaters Limburg de handen uit de mouwen en voorzagen ze de dames en heren van een drankje en een hapje.

 

Na een dankwoord van STEL-bestuurslid Loes Schobben en toespraken van Frank Bessems van teamsponsor Perfact en Roger Gielen van hoofdsponsor Snackpoint, was er een gezellig samenzijn met bestuursleden en Leden van de Raad van Commissarissen, die volgens alle aanwezigen als geslaagd werd ervaren.

 

Na afloop ontving iedereen nog een genereuze attentie van Snackpoint.


Laatste wedstrijd van het jaar uitgesteld!

Onze laatste wedstrijd van het jaar, vrijdagavond in en tegen Heerenveen is uitgesteld. Doordat wij met teveel zieken en langdurig geblesseerde kampen is het niet mogelijk om af te reizen naar het Noorden.

 

De wedstrijd zal z.s.m. ingehaald worden in het nieuwe jaar. Door de afgelasting was afgelopen vrijdag tegen de Chiefs de laatste wedstrijd van het jaar. Op vrijdag 6 januari reizen we af naar Den Haag en ontvangen we zondag 8 januari 2023 de koploper uit Luik in Glanerbrook.

 

We wensen iedereen prettige feestdagen en zien elkaar weer in 2023!


Eaters boekt gemakkelijk overwinning op speciale avond!

16-12-2022 Snackpoint Eaters Limburg – Chiefs Leuven door Jos Janssen

 

Snackpoint Eaters Limburg boekt tijdens de wedstrijd met de Perfact Teddy Bear Toss makkelijke overwinning tegen gehavend Leuven.

 

Vrijdag 16 december stond de thuiswedstrijd tegen het op plaats 7 geplaatste Leuven op het programma. Geleen zou moeten winnen om de aansluiting met het linker rijtje te behouden. Leuven trad slechts aan met 2 lijnen, bij Geleen ontbraken Luca Heutmekers, Jord Smit, Lander Paulissen, Matteo Castronovo en Bob Gerretsen. Het Geleense doel werd verdedigd door Deniz Mollen en de wedstrijd stond onder leiding van Nick van Grinsven.

 

1e periode: 
De wedstrijd startte in een hoog tempo en dat was ook slim aangezien Leuven een lijn minder had om op het ijs te zetten. Conditioneel kon je daar voordeel uit halen. Over en weer werden kansen gecreëerd,  waarbij Geleen toch iets dominanter was. Het probleem was alleen dat de puck er niet in wilde. Deels lag dit ook aan het goede werk van Leuven, maar in dit soort wedstrijden waarbij tijdens de eerste goal van Geleen de beren op het ijs worden gegooid, wilde men graag de eerste treffer maken. Uiteindelijk duurde het dan ook tot de 18
e minuut voordat het eerste doelpunt van de avond viel. Tom Marx gaf vanachter de goal een mooi bekeken pass op Nick Verschuren die vervolgens de goalie omspeelde en de puck in het netje legde: 1-0. De berenregen begon en dit keer volgens een ander concept. Nadat de beren waren opgeruimd werd het ijs geveegd. De resterende 2.07 minuten werden na de pauze uitgespeeld, maar er werd niet gescoord.

 

2e periode:
Geleen zette meteen goed aan bij het begin van de 2
e periode en de snelheid en het hoge tempo was de Leuvense spelers in de benen gaan zitten. Geleen had slechts een dikke minuut nodig om uit te lopen. Bij een aanval wist Lars van Sloun Nick Guiney te vinden die mooi afrondde: 2-0. 30 seconden later bij de eerstvolgende aanval lag ineens de puck weer achter de Belgische goalie. Harley Verkroost frommelde de puck langs de doelpaal van dichtbij binnen en zo stond Geleen op 3-0. Nog geen 4 minuten later gaf Mordy Munichman vanaf de blauwe lijn een perfecte pass op Nick Verschuren die helemaal alleen en vrij in het Leuvense vak voor de goalie stond. Dat zijn kansen die je Nick niet moet geven, want dan scoort hij gewoonlijk: 4-0. En het ging maar door in de 2e periode. Toen even later Leuven vlak voor de goalie de puck verkwanselde, was Harley Verkroost er als de kippen bij en schoot back-hand de puck hoog binnen: 5-0. En ook hier stopte het niet. Bij een aanval van Geleen schaatste Tom Marx met de puck achter de goal langs en frommelde vervolgens het schijfje tussen de paal en de goalie het doel in: 6-0. Met nog een kleine 2 minuten in de periode liep Leuven nog tegen 2 straffen aan, maar Geleen wist dit niet te verzilveren.

 

3e periode: 
Geleen ging door waar het was gebleven en toen Nick Guiney net zijn straf had uitgezeten voor cross checking, schaatste Rolan Loos, sterk aan de puck, eveneens achter de goal langs om vervolgens mooi binnen te schieten: 7-0. De spanning was uit de wedstrijd en het ging er nu alleen nog maar om om de nul te houden en kijken of we de tien zouden kunnen halen. Met nog minder dan 3 minuten op de klok maakte Harley Verkroost zijn 3
e van de avond. En 15 seconden voor tijd zorgde Lars van Sloun voor de eindstand: 9-0

 

Algemeen:
Het was even een leuke partij in een volle hal, maar al gauw in de 2
e periode was de spanning wel uit de wedstrijd. Leuven vocht voor wat het waard was, maar met een lijn minder was dat onbegonnen werk.

 

Volgende wedstrijden:
Geleen heeft dit jaar nog 2 wedstrijden op het programma staan: de uitwedstrijd zondag om 20:00 in Herentals tegen de rechtstreekse concurrent om de 4
e plaats en de uitwedstrijd de 23e in Heerenveen. Veel succes mannen!

 

Hieronder nog enkele foto’s van Wil Smeets Photography! De overige foto’s vind je terug op onze Facebook pagina