NIEUWS

De Snackpoint Eaters Limburg shirts voor het seizoen 2021-22

Zaterdagmorgen verraste voorzitter Ron Lahay en penningmeester Pascal Ceelen onze hoofdsponsor en naamgever van de club met de onthulling van de nieuwe wedstrijdshirts.

 

Zeb, de kleinzoon van Roger en Marlie pakte het nieuwe (uit)shirt uit en later overhandigde Ron en Pascal de ingelijste shirts voor in de zaken (Munstergeleen, Puth, Bunde en Susteren) of voor op kantoor.

 

Snackpoint Eaters Limburg zal als het seizoen weer opgestart mag worden wederom in het rood thuis spelen, de uitwedstrijden zal het witte shirt weer terug zijn.

 

Tegen september zal het shirt nog aangevuld worden met andere logo’s op de bekende plekken, hierover zullen we in de komende weken/maanden over communiceren.


Definitief einde seizoen 2020-2021

Clubs trekken stekker uit seizoen 2020-2021

 

De vijf Nederlandse ijshockeyclubs uit de BeNe League: Cairox Hijs Hokij, Snackpoint Eaters Limburg, UNIS Flyers Heerenveen, Select 4-U Nijmegen Devils en Zoetermeer Panters, hebben na onderling overleg besloten dit seizoen niet meer te starten met een competitie. Dit geldt zowel voor de BeNe League als het Nederlands kampioenschap en de Bekercompetitie. Dit betekent dat het seizoen 2020-2021 geen winnaar kent.

 

De clubs hadden al eerder besloten een start van de BeNe League uit te stellen tot in december van dit jaar. De maatregelen rondom COVID-19 maakte het vrijwel onmogelijk om een competitie op te starten. Vorige week kwam er een mogelijke verruiming van deze maatregelen door de overheid. De BeNe League werd als topcompetitie aangemerkt en dat betekende dat ijshockeywedstrijden en trainingen zijn toegestaan onder een strikt geldend protocol.

 

Inmiddels zijn de eisen van het protocol nu duidelijk geworden. De vijf Nederlandse clubs hebben het protocol uitvoerig bestudeerd en moeten helaas constateren dat het niet realistisch is om nog een fatsoenlijke verantwoorde competitie te gaan spelen. De financiële en organisatorische risico’s zijn te groot voor de clubs. De clubs hebben de volgende opsomming gemaakt:

 

• Er zijn geen toeschouwers toegestaan bij wedstrijden en daardoor geen inkomsten mogelijk uit recettes.

• Opbrengsten uit sponsoring zullen minder zijn bij het ontbreken van publiek op de tribunes.

• Protocol eist twee keer per week testen van de selectie en begeleiding op COVID-19. Dit is een aanzienlijke extra kostenpost voor elke club.

• Er is een groot risico m.b.t. het ordentelijk laten verlopen van een competitie. Besmettingen zullen een directe uitwerking hebben op het speelschema met het verplaatsen en uitvallen van wedstrijden.

• Een grensoverschrijdende competitie als de BeNe League heeft te maken met verschillende protocollen in de verschillende landen.

• Er is slechts nog maar een beperkte tijd beschikbaar voor het spelen van de wedstrijden. Inclusief een voorbereidingstijd zijn er onvoldoende speelweekenden over. De clubs moeten rekening houden dat de ijsbanen uiterlijk eind maart 2021 dicht gaan.

• Zoetermeer Panters heeft geen ijs meer beschikbaar door kostenreductie van de ijsbaan in Zoetermeer. Dit ten gevolge van de maatregelen van de overheid.

 

De clubs vinden het bijzonder jammer dit te moeten besluiten. Alle clubs zouden graag wedstrijden willen spelen, maar dan wel in een verantwoorde financiële en organisatorische omgeving.

 

Dit betekent dat de clubs zich nu gaan richten op een start in september voor het seizoen 2021-2022 en hopen dat dan alles weer zo goed als normaal en iedereen bovenal gezond is.


Dankbetuiging familie Notten!

Dankbetuiging

Via deze weg willen wij alle mensen uit de “Eaters-familie”
bedanken voor de condoleances die wij ontvingen na het overlijden van Huub.

 

Tal van (oud)spelers, ouders van (oud)spelers, (oud)bestuursleden en supporters heb ons mooie persoonlijke berichten gestuurd.

 

Mister “Eaters”, Marcel Houben, was aanwezig bij de plechtigheid, die op 5 december jl. in besloten kring heeft plaatsgevonden. Hij heeft een pracht bloemstuk neergelegd op een vintagehouten ijshockeystick bij Huub. Deze heeft hij samen geschonken met oud goalie Hans Baggen.

 

Verder lag er een mooi bloemstuk van Mike Pellegrims die helaas niet aanwezig kon zijn i.v.m. geldende Coronaregels in Duitsland (Mannheim Adler).

 

Het is voor ons een fijne en troostrijke gedachte dat Huub in zijn leven voor velen zoveel heeft betekend.

 

Hanny Notten-Ronda
Esther den Ouden-Notten
Patrick den Ouden


In memoriam | Huub Notten (77 jaar)

Ons bereikte vandaag het droevige nieuws dat oud teammanager Huub Notten op 77 jaar overleden is aan de gevolgen van Covid-19.

 

Hub was in twee periodes teammanager van Eaters. Zijn eerste periode was van 1982 – 1990, tijdens de Data Union en Intercai periode. In 2009 keerde hij terug samen met Mike Pellegrims en pakte in 2010 zijn enige prijs; de beker van Nederland. In 2011 stopte hij met zijn werkzaamheden voor Eaters.

 

In ons jubileumboek werd Hub nog geïnterviewd door Ben Dols. Lees hieronder het interview.

 

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit verlies.


Interview met onze coach!

In januari werd Gints Bikars met veel tromgeroffel aangesteld als coach van Eaters. De Let was amper in Geleen of het coronavirus legde de ijshockeycompetitie lam. Nu probeert hij het hoofd boven water te houden met het verkopen van veganistisch ijs.

 

Af en toe heft hij zijn handen ten hemel; maakt hij het bekende gebaar met duim en wijsvinger. „No money”, legt hij de vinger op de zere plek. Geen geld. Gints Bikars en zijn vrouw Inga kwamen in januari met hoge verwachtingen naar Geleen. Hij om de taken van de ontslagen Andy Tenbult bij Snackpoint Eaters over te nemen; zij om een nieuw te openen ijswinkel aan de Markt te gaan runnen. Wat voelde het goed, de terugkeer naar Geleen. Daar waar Bikars in het seizoen 2002/03 al eens Wil Zwarthoed was opgevolgd en zich thuis voelde. En waar hij nu, ondanks alle coronaperikelen, toch wil blijven.
Hij heeft nog wat klusjes te doen in de ijswinkel, Biki Gelato genaamd. In de wintermaanden opent de zaak alleen op zaterdag, als er weekmarkt is in Geleen. „We gaan nu toch een stapje verder. Met alleen maar vegan ijs redden we het niet.” Dus wordt het assortiment uitgebreid met voor deze tijd van het jaar typische producten als pancakes en wafels. „Wat me is opgevallen, is de terughoudendheid van mensen. Veganistisch ijs, dat klinkt en is voor velen onbekend. De huivering om het te proberen proefde ik deze zomer. Jammer, want iedereen die het heeft geprobeerd was enthousiast. Vanaf april gaan we nu ook op aloude wijze gefabriceerd ijs aanbieden, omdat we merken dat daar nog altijd meer vraag naar is.”

 

Zwart zaad
De ijshockeycoach is veroordeeld tot ondernemerschap; zeker nu het coronavirus zijn sport volledig stil heeft gelegd en de ijshal in Geleen op zondagavonden bij thuiswedstrijden niet meer verandert in de o zo bekende heksenketel. Eaters leeft op zwart zaad. Geen recettes, nauwelijks sponsorinkomsten; het is behelpen. En dat merkt ook Gints Bikars, die op pro-deo-basis wel nog vier keer per week met de spelers op het ijs staat. „Door alle regeltjes moeten we de groep opsplitsen in allemaal duo’s die dan op een specifiek onderdeel kunnen trainen. Je moet toch wat. Als je helemaal stopt is het ijshockey in Geleen dadelijk dood. En dat wil toch niemand?”

 

De vraag stellen is hem beantwoorden: nee, Bikars wil dat uiteraard niet. Al meer dan een halve eeuw bestaat zijn leven voornamelijk uit ijshockey. De 56-jarige coach stamt uit Cesis, een historisch stadje zo’n honderd kilometer van de Letse hoofdstad Riga. „Bij ons werd na de onafhankelijkheid (1991, red.) voor het eerst een Letse vlag gezwaaid”, verhaalt hij trots. Het was daar waar de piepjonge Gints voor het eerst kennismaakte met ijshockey. „Mijn vader was coach. Ja, dus toen ik tweeëneenhalf was kreeg ik al mijn eerste schaatsen.”

 

Belabberd
De kleine Gints bleek talent te hebben. Als tiener belandde hij bij een jeugdteam in Riga, dat uitkwam in de Sovjet-competitie. „Alleen al om te trainen was ik vijf uur per dag onderweg. Het openbaar vervoer was destijds belabberd.” Een ernstige blessure verhinderde een doorbraak tot topspeler, waarna Bikars zich ging toeleggen op het trainersvak. „Ik ben naar Moskou vertrokken om daar aan de sporthogeschool te studeren, specialisatie ijshockey. Daar kregen we les van Anatoly Tarasov (ook wel de peetvader van het Russische ijshockey genoemd, red.). Dat ging heel ver. Dag in, dag uit: analyses, besprekingen, tactiek, techniek, praktijk. Ik haalde mijn diploma en kon aan de slag in de profcompetities.”

Het profbestaan trok een flinke wissel op zijn privéleven. Het waren de beginjaren 90 van de vorige eeuw. Bikars was net getrouwd en de Sovjet-Unie verbrokkelde. „Overal was er crisis. Je stond drie uur in de rij voor een paar liter benzine.” Hij besloot terug te keren naar zijn geboortestad om sportleraar te worden op een middelbare school. „Maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen.”

 

Eerste kennismaking
Via Riga belandde Bikars in 1997 in Den Haag, zijn eerste klus ver over de grens. Vier jaar bleef hij in Nederland, maar op de dag dat de wereld in brand stond (11 september 2001) kreeg hij zijn congé. „En toen stond een jaar later ineens Eugène van Sloun (bestuurslid bij Eaters, red.) bij mij op de stoep in Letland om een contract bij Eaters te tekenen.”
De eerste kennismaking duurde slechts kort. Bikars zwichtte voor een aanbod uit Riga en het vooruitzicht om directeur te kunnen worden van een professionele ijshockeyschool in de Letse hoofdstad. „Dat heb ik acht jaar lang gedaan. We begonnen met veertig spelertjes. Op het eind waren het er driehonderd. Zo’n zeventig, tachtig bij ons opgeleide spelers zijn uiteindelijk in een profcompetitie beland. Daar ben ik nog altijd trots op.”

 

Rolstoel
In 2014 ging hij weer aan de slag bij zijn oude liefde Prizma Riga, maar een motorongeluk knakte zijn loopbaan. „De botten in mijn benen staken naar buiten. Ik ben tien keer geopereerd en nog altijd is niet alles goed. Maar ik ben allang blij dat ik mijn benen nog heb en niet in een rolstoel ben beland.”
Nadien hield hij zich vooral bezig met het geven van seminars over ijshockeycoaching. „Zo was ik vorig jaar november nog in Wuhan, kort voordat daar corona uitbrak.” Maar geplaagd door de naweeën van het motorongeluk en de vrees op een dag misschien niet meer te kunnen schaatsen, wilde de Let samen met zijn vrouw een totaal ander pad bewandelen: dat van het fabriceren en verkopen van veganistisch ijs. „We waren in Letland al voorzichtig gestart, maar in ons achterhoofd wilden we altijd nog eens terug naar Nederland.” Een bezoekje aan oude bekende Eugène van Sloun betekende het laatste zetje. „Er waren problemen bij Eaters, dus konden we het een met het ander gaan combineren.”

 

Perfecte plaatje
Het perfecte plaatje, zo leek het: ijs verkopen aan de Markt in Geleen en op het ijs als coach bij Eaters even verderop in Glanerbrook. En toen kwam het coronavirus. „Ja, en nu zitten we hier met bijna niets om handen en zonder noemenswaardige inkomsten. Omdat we net te laat waren met onze zaak komen we ook niet in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming. Mijn vrouw werkt nu voor Snackpoint; ze brengt maaltijden aan huis van de bestelservice. Tsja, je moet toch proberen nog wat centjes binnen te krijgen.”

 

Overleven, daar lijkt het op en zo ziet Bikars het ook. „Ja, want terug naar Letland is ook geen optie. Daar is het niet beter dan hier. Nee, we willen in Geleen blijven. Hopelijk is in april alles achter de rug en kunnen we onze zaak uitbreiden. Als vervolgens ook het ijshockey weer van de grond komt, hoor je ons niet klagen.”

 

Bron: de Limburger 16 november 2020


Nederlandse BeNe League clubs stellen plannen uit

De vijf Nederlandse BeNe League-teams hebben het afgelopen weekeinde met elkaar overlegd over het seizoen 2020-2021. Dit was hard nodig na de mislukte opzet van de ‘Dutch Hockey League’ en het plan van Hans Toonen voor een gedeeltelijke samenwerking met de Eerste divisie, wat onvoldoende draagvlak had.

 

De uitkomst van het overleg is dat wij als gezamenlijk doel hebben: starten met wedstrijden en een competitie, mits de omstandigheden dit toelaten. Vanwege de onzekere situatie zijn alle opties nog open, maar de voorkeur gaat uit om te beginnen met een Bekercompetitie en daarna een competitie samen met de Belgische teams. De Belgische clubs zijn bereid elke medewerking te verlenen die nodig is om dit mogelijk te maken.

 

Pas op de plaats
Door de recente maatregelen is er voorlopig een streep gezet door elk plan. Wij vrezen dat het verbod op groeps- en contactsporten nog zeker tot het einde van het jaar zal duren. Dat betekent voor de komende weken of maanden een pas op de plaats voor alle plannen en ideeën die er zijn.

Het is voor alle betrokkenen die deze sport een warm hart toedragen frustrerend en teleurstellend. Laten wij hopen dat er spoedig betere tijden aanbreken, waarbij het mogelijk wordt om na te gaan denken over trainen en het organiseren van wedstrijden.

 

Cairox Hijs Hokij Den Haag
Select 4-U Nijmegen Devils
Snackpoint Eaters Limburg
UNIS Flyers Heerenveen
Zoetermeer Panters


BeNe League teams maken pas op de plaats voor gehele Eerste Divisie

Geen Nederlandse teams in de BeNe League, de Eerste Divisie zonder communicatie op voorhand stopgezet, tweede teams dan wel oekomstteams die uit hun league werden getrokken, de relatie met de Belgen stond onder druk, een patstelling tussen clubs en IJshockey Nederland en een Dutch Hockey League. Er was wat te doen in Nederland om het ijshockey, waarin de verhoudingen niet voor het eerst op scherp werden gezet.

 

BENE LEAGUE: STREEP DOOR ALLE INITIATIEVEN
Het meest recente initiatief van Zoetermeer-voorzitter Hans Toonen, kreeg bij een belangrijk deel van de Eerste Divisie geen voet aan de grond. Om deze impasse te verbreken hebben de vijf Nederlandse BeNe League teams, collectief en zelfstandig, besloten om een stap opzij te doen en zo de gehele Eerste Divisie de ruimte te geven. Het besluit komt erop neer dat Heerenveen, Nijmegen, Zoetermeer, Den Haag en Geleen uit alle initiatieven, proefballonnetjes of ideetjes stappen van alle partijen.

Zo komt er niet alleen ruimte voor de teams van de ‘eigen’ verenigingen, vaak gezien als tweede teams, maar ook de eerste teams die in de Eerste Divisie spelen. Deze competitie kan dus in feite per direct weer opgestart worden na de abrupte stop van vorige week, toen IJshockey Nederland het volledige programma opschortte en de Dutch Hockey League lanceerde. Hierin zouden de BeNe League teams en de ‘tweede teams’, aangevuld met Tilburg Trappers Toekomstteam gezet worden. Leeuwarden, Groningen, Amsterdam, Breda, Eindhoven, Utrecht, Den Bosch en Dordrecht zouden dan de nieuwe Eredivisie moeten gaan vormen. Voor de Dutch Hockey League was, bij de door de bond aangewezen teams, geen enkel draagvlak.

 

Luister nu de Podcast:  ́Het ontbreekt het bestuur van IJshockey Nederland aan leiderschap.

 

BENE LEAGUE TEAMS BERADEN ZICH
De vijf achtergebleven BeNe League teams zullen zich de komende weken en maanden moeten beraden over hoe nu verder, plus wanneer daar invulling aan gegeven kan worden. Door het genomen besluit staan veel spelers, inclusief een kleine 30 internationals, voorlopig zonder wedstrijden aan de kant. Een zeer onwenselijke situatie. Deze spelers willen graag starten met een competitie, bij voorkeur op een zo hoog mogelijk niveau. Alle mogelijke opties worden wederom onderzocht om dit te bewerkstelligen. De kans dat er op korte termijn gestart kan gaan worden in welke vorm dan ook, lijkt hiermee volledig van de baan.


Steun Eaters via Rabo Clubsupport!

Ook dit jaar doet Snackpoint Eaters Limburg weer mee met de Rabo ClubSupport. Een mooie actie van de Rabobank waarmee leden van deze bank op hun favoriete lokale club kunnen stemmen.

Elk Rabobank lid mag in totaal vijf punten verdelen onder hem of haar favoriete verenigingen en stichtingen, waarvan maximaal twee sterren op dezelfde club. Uiteraard hopen we weer op heel veel stemmen zodat we ook dit jaar een prachtig bedrag tegemoet kunnen zien.

 

Waarom deze actie?
De clubs en verenigingen van Nederland zijn ongelofelijk waardevol, omdat ze ons bij elkaar brengen. Daarom investeert Rabobank haar kennis, netwerk en een deel van de winst in clubs en verenigingen, zodat we met elkaar ons land – buurt voor buurt – sterker maken. Met Rabo ClubSupport beslissen leden mee via welke clubs en verenigingen een deel van het coöperatief dividend wordt geïnvesteerd in de lokale samenleving.

 

Als Rabobank lid bepaal jij namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard. Goed voor de club & geweldig voor de buurt.

 

Van 5 t/m 25 oktober kunnen de leden van de Rabobank stemmen. Zij kunnen dit doen door in te loggen in de Rabobank-app of op de Rabobank website en dan via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport. Leden van de Rabobank, stem op Snackpoint Eaters Limburg en geef de 2 punten aan ons!

 

In november vinden de uitreikingen van de Rabo ClubSupport cheques plaats. Meer info over deze actie is te vinden op www.rabo-clubsupport.nl/

 

Lid worden Rabobank
Heeft u een rekening bij de Rabobank maar nog geen lid? U kunt op www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/ lid worden van de Rabobank en dan volgend jaar meedoen met deze leuke actie van de Rabobank!

Jouw stem is geld waard! Steun ons met de Rabo Clubsupport!
stem op snackpoint eaters Limburg

Geen Nederlandse teams in BeNeLeague

De Nederlandse deelnemers aan de grensoverschrijdende BeNeLeague hebben collectief besloten dit jaar niet deel te nemen. De komende dagen wordt gekeken hoe het mogelijk is om zo veel mogelijk spelers de kans te geven dit seizoen toch te ijshockeyen.

 

Dat hebben de clubs in overleg met de BeNeLeague en IJshockey Nederland op vrijdagavond besloten. ‘Het was voor iedereen een enorm moeilijke beslissing’, zegt voorzitter Danny Micola van de stichting achter de BeNeLeague. ‘Het is deze week vijf jaar geleden dat de competitie van start ging en de Nederlandse en Belgische teams hebben mooie seizoenen gespeeld. Door de unieke en nare situatie waarin we als maatschappij verkeren kunnen we dat voor dit jaar geen vervolg geven.’

 

De Nederlandse clubs in de BeNeLeague, Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer, werkten de afgelopen weken toe naar een situatie om op 1 december met de competitie te kunnen beginnen. Micola: ‘De clubs hebben echt enorm veel goed werk verricht en het leek erop dat het mogelijk was om op 1 december te beginnen. Door de persconferentie van afgelopen maandag is echter veel veranderd. De beslissing om geen publiek toe te staan is weliswaar maar voor drie weken, maar niemand weet hoe de situatie dan is. Onder die voorwaarden was het voor te weinig clubs mogelijk om op financieel verantwoorde wijze aan de BeNeLeague deel te nemen.’

 

Voorzitter Ron Lahay; Na maanden van keihard werken op alle vlakken is er een besluit genomen gebaseerd op financiële haalbaarheid, praktische uitvoerbaarheid en niet op de laatste plaats GEZONDHEID. Helaas zal komend seizoen geen BeNe-League worden gespeeld. We zullen alles in het werkstellen op het team, de fans, vrijwilligers en sponsoren betrokken te houden. We bedanken iedereen die op welke wijze dan ook, geprobeerd heeft een steentje bij te dragen aan het BeNe-League seizoen 2020-2021.

 

Doelstelling bij IJshockey Nederland is om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk spelers dit seizoen toch kunnen ijshockeyen. Voorzitter Jan Hopstaken van de ijshockeybond: ‘We hebben deze week uitgebreid overlegt met teams uit de Eerste Divisie en uit de BeNeLeague om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Doelstelling daarbij is ook om de bestaande Eerste Divisie zo veel mogelijk te waarborgen, want ook voor hen is dit een vervelende situatie. Daar is keihard gewerkt richting het komende seizoen. Afgelopen woensdag is daarover een bestuursbesluit genomen, waarover we zo spoedig mogelijk naar buiten treden.’

 

De Nederlandse clubs vinden het genomen besluit vooral ook buitengewoon vervelend voor de Belgische collega’s. ‘De samenwerking is goed en hopelijk ontwikkelt de situatie zich de komende maanden dusdanig goed dat de teams zich volgend jaar weer kunnen inschrijven om voort te bouwen op de succesvolle seizoenen die er geweest zijn’, aldus voorzitter Micola van de BeNeLeague.


Eaters Rabobank Clinic

Op zondag 27-09-2020 heeft in de ijshal van Glanerbrook de Eaters Rabobank Clinic plaatsgevonden. Deze clinic is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Zuid-Limburg West, Snackpoint en ’t Gebaortehoes.

Het initiatief is het begin van een nog innigere samenwerking tussen VJB Smoke Eaters (Vereniging Jeugd Belang) en STEL (Stichting Topijshockey Eaters Limburg).Vanwege de COVID-19 perikelen heeft dit evenement helaas achter gesloten deuren moeten plaatsvinden, er werden uitsluitend ouders van de spelers toegelaten in de ijshal. Om een toestroom van publiek te voorkomen heeft de organisatie helaas moeten besluiten om het event pas achteraf bekent te maken.

Om 18.00u ging een groot gedeelte van de selectie van Snackpoint Eaters Limburg samen met hoofdcoaches Gints Bikars en assistent coach Alf Philippen het ijs om op een training te verzorgen voor de U8 en U10 teams van de VJB. Na 45 minuten keihard werken klonk het fluitsignaal voor de welverdiende versnapering! Na het omkleden werden de spelers van de beide U-teams door Marlie en Roger Gielen, trotse hoofdsponsor van Snackpoint Eaters Limburg, getrakteerd op een lekkere warme snack.

Aansluitend zijn de U12 en U14 teams het ijs opgegaan om samen met het de andere helft van de selectie van Snackpoint Eaters Limburg en beide coaches te trainen, de training van deze teams was minimaal net zo intensief als de training van de vorige groep en ook voor deze groep gold, hard werken moet beloond worden dus toen omstreeks 19.45u het finale fluitsignaal klonk stonden Marlie en Roger wederom klaar met een meer dan uitgebreide snackschotel voor spelers en begeleiders. Ook deze schotel heeft nooit de kans gehad om af te koelen! In een vloek en een zucht verdwenen de heerlijke hapjes in de hongerige magen.

Na een dweilpauze begon om 20.00u het grote werk! Het eerste divisie team van VJB ging de strijd aan met de selectie van Snackpoint Eaters Limburg. Bij het eerste divisie team stonden de coaches Frans en Wil Zwarthoed achter de bank. De coaches van Snackpoint Eaters een goed overzicht kregen van wat er op het ijs gebeurde. Aan de uitslag van deze “wedstrijd” mag geen enkel waardeoordeel worden gehecht, belangrijk was A, dat de spelers van beide teams plezier hadden en B, dat de coaches van beide teams een indruk kregen van wat er goed gaat en waar nog aandacht aan moet worden besteed.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond. Een avond waarvan we hebben afgesproken dat deze zeker voor herhaling vatbaar is en een avond die mogelijk is gemaakt door:

Rabobank Zuid-Limburg West
Snackpoint
Rob Smits van ’t Gebaortehoes
De vele vrijwilligers van VJB Smoke Eaters en STEL

Videoreportage ‘t Gebaortehoes

Fotoreportage Lex Eckhardt