NIEUWS

In Memoriam | Ger Ruijters (1931-2021)

De Maastrichtse vastgoedondernemer Ger Ruijters is vrijdag 16 juli j.l. op 90-jarige leeftijd overleden. De heer Ruijters was jarenlang een vaste bezoeker van de wedstrijden van de Geleense ijshockeyclub Eaters.

 

Vanaf het seizoen 1999/2000 verbond hij zelfs de naam van zijn bedrijf aan de club. Als Ruijters Eaters keerde het team dat jaar terug in de eredivisie en was er sprake van een heuse revival op sportief gebied na de succesvolle Meetpoint Eaters-jaren van begin jaren ’90. Het eerste hoogtepunt in dat opzicht was de bekerwinst in het seizoen 2009/2010.

 

De bekroning volgde met het landskampioenschap in het seizoen 2011/2012. Dat laatste gebeurde niet alleen in het dertiende seizoen dat Ruijters Makelaardij als hoofd- én shirtsponsor fungeerde. Het was ook uitgerekend het jaar dat het vastgoedbedrijf 50 jaar bestond.

 

Een jaar later werd het hoofdsponsorschap beëindigd maar tot de dag van vandaag worden de Eaters door de firma Ruijters gesponsord.

 

De club herinnert zich de heer Ruijters als een markante en aimabele man met aandacht voor iedereen, van koffiejuffrouw tot de burgemeester. Die een vaste stek in de VIP-ruimte had, die het niet leuk vond als de Eaters verloren, maar die een nederlaag wel accepteerde zolang ze maar strijdend ten onder waren gegaan. Een aardige, maar kritische man, die het Geleense ijshockey tevens gunstig gezind was met zijn vele zakelijke en persoonlijke contacten. Die het elk jaar weer spannend wist te maken of hij zijn sponsoring weer met een seizoen ging verlengen maar die uiteindelijk dan toch weer gewoon bijtekende.

 

Het bestuur, spelers, begeleiders en supporters van Snackpoint Eaters Limburg denken in dankbaarheid terug aan de heer Ruijters en aan zijn persoonlijke en zakelijk steun aan het Geleense ijshockey.

 

We wensen zijn familie en allen die hem kennen, veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.


Loes Schobben nieuw bestuurslid

Het verheugt ons jullie te kunnen laten weten dat we de vacature “bestuurslid Algemene Zaken” inmiddels hebben weten in te vullen. Loes ‘the Voice’ Schobbben is per 7-7-2021 toegetreden tot het bestuur van Stichting Topijshockey Eaters Limburg.

 

Loes is al jaren de stadionspreker tijdens de thuiswedstrijden van Snackpoint Eaters Limburg en daar komt nu een nieuwe taak bij als bestuurslid Algemene Zaken. Het bestuur van Stichting Topijshockey Eaters Limburg is blij dat Loes deze functie op zich wil nemen.

 

Loes stelt zich graag aan jullie voor;

“Ik ben een trotse moeder van twee zonen, schoonmoeder van twee lieve schoondochters en oma van drie prachtige kleinkinderen. Tevens ben ik al 42 jaar getrouwd met Frans mijn steun en toeverlaat.

Tijdens mijn jeugd heb ik wedstrijden van de Eaters bezocht maar toen mijn zonen gingen ijshockeyen ben ik echt, zoals een goede ijshockey moeder betaamt, meer bij het ijshockey betrokken geraakt.

 

Dit begint met het veters strikken bij de hele kleintjes, fruit snijden en thee maken en daarna als bench official de wedstrijd begeleiden. Vervolgens beland je in het bestuur van de VJB Smoke Eaters en raak je voorgoed aan het spel verslingerd.

 

Nadat mijn zonen de jeugd waren ontgroeid ben ik de vaste Bench Official van de Snackpoint Eaters geworden. Vanaf dit seizoen komt daar nog een taak bij. Men heeft mij kunnen verleiden om de taak als bestuurslid Algemene Zaken op me te nemen bij Snackpoint Eaters.

 

Als bestuurslid Algemene Zaken zal ik, in het kort gezegd, mij onder andere gaan bezighouden met het complete vrijwilligerskorps binnen de Eaters familie en zal ik events gaan organiseren.

 

Ik verheug me erop om er samen met mijn medebestuurders en alle vrijwilligers een mooi seizoen van te maken.”


Frauduleuze internet praktijken treffen Eaters Organisatie

Unfortunately we recently are being confronted  with internet fraud. There is or are persons who, on  behalf of our organization, provide namely in the North America, (pre)contracts to, mainly young players. In these contract promises are being made with ridiculous high salary amounts and is mentioned that all costs being made will be reimbursed upon arrival.

Upfront only the amount for the ITC, international transfer costs, is being asked to be paid this probably is their only intention.


A false and incorrect email address is being used: 
eaterslimburg.nl@gmail.com and names of (former) coaches, (former) players and board members are being mentioned.

We as organization can only report all events to our local police and advice you doing the same at your end.

Sorry for any inconvenience being caused

Helaas hebben wij recent meermaals moeten constateren dat wij doelwit zijn van frauduleuze internet praktijken.

Er is iemand die in naam van onze organisatie, hoofdzakelijk in Noord-Amerika, (voor)contracten aanbiedt aan met name jeugdige spelers. In deze contracten worden beloftes gedaan over absurd hoge vergoedingen en wordt aangegeven dat alle gemaakte kosten bij aankomst in Geleen worden vergoed.


Enige wat er van gevraagd wordt is om op voorhand een “voorschot” over te maken aangaande de “ international transfer costs”  (ITC). Hier is het dan waarschijnlijk allemaal om te doen.

Er wordt een vals email adres gebruikt: eaterslimburg.nl@gmail.com en er worden namen in de valse contracten genoemd van (voormalig) coaches, (voormalig) spelers en bestuursleden.


Wij als organisatie kunnen niets anders dan aangifte doen van internet en persoons fraude en kunnen gedupeerden enkel adviseren om ook aangifte te doen.

Wij bieden onze welgemeende excuses aan mogelijke slachtoffers.


Nieuwe trainingsshirts

Afgelopen woensdagavond werd er weer volop getraind door onze boys. De training werd voorafgegaan door een bezoek van onze hoofdsponsor Roger Gielen en zijn vrouw Marlie van Snackpoint. Zij waren aanwezig bij de presentatie van de nieuwe trainingsshirts voor het team.
 
 
Uiteraard werden Roger en Marlie namens de staf en de spelers van harte bedankt door teammanager Danny Peters jr. Ook Roger hield nog een korte toespraak waarin hij de fijne samenwerking met Eaters en het bestuur prees. Natuurlijk hoopt hij, net als wij allemaal, op een seizoen MET ijshockey en spectaculaire wedstrijden in een kolkend Glanerbrook.
 
Daarna hebben de aanwezige spelers de nieuwe shirts aangetrokken en werd er getraind.
 
 
De shirts zijn uiteraard voorzien van het logo van Snackpoint op de voor- en achterkant. Op het shirt zijn overigens ook de logoś te zien van twee nieuwe franchiseformules van Snackpoint te weten ICEPOINT (eerste zaak in Susteren) en SNACKSONS (per 1 juli in Krimpen aan de Lek).
 
 
 
 
De oude trainingsshirts zullen binnenkort verkocht worden voor  €22,50 per stuk. Ze zijn er in het wit, groen, rood, oranje (goalies)en geel aantallen per kleur zullen op de verkoopsite te zien zijn
 
Ze worden te koop aangeboden op eaters.nl 
 
Volg ons op onze website en via social media voor meer informatie waaronder startdatum verkoop. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wees er dus snel bij.
De presentatie van de shirts werd uiteraard treffend in beeld gebracht door onze mediapartner BRANDING IN MOTION
Branding in Motion maakte ook nog de volgende foto’s

Sjoerd Scheepens, bedankt

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 21-22 zijn, zoals jullie weten, al in volle gang. We hopen allemaal op een mooie start in september waarbij we weer gaan genieten van dit mooie spelletje en hopelijk samen met ons trouwe publiek.

Ons bestuurslid Algemene Zaken Sjoerd Scheepens heeft aangegeven zich terug te trekken als bestuurder. Hoewel de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al begonnen zijn geeft Sjoerd aan dat er nog voldoende tijd is voor het nieuwe bestuurslid aan deze voorbereidingen zijn of haar draai te kunnen geven.

 

Sjoerd schrijft dat hij zeker verbonden blijft aan de club als supporter en hij spreekt zijn dank uit aan iedereen waarmee hij de afgelopen jaren op prettige wijze heeft samengewerkt. Een speciaal woord van dank gaat namens Sjoerd uit naar alle vrijwilligers van de club.

 

Vanuit de organisatie gaat ook een dikke dankjewel richting Sjoerd voor zijn bijdrage aan het ijshockey in Geleen. “We zijn dankbaar voor al het werk dat je voor de club hebt gedaan en kijken natuurlijk uit naar onze ontmoetingen op de ijsbaan”.

Sjoerd heeft het hieronder zelf verwoord:

 

Middels deze weg wil ik jullie allen laten weten dat ik mij terugtrek als bestuurder algemene zaken. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen beginnen al behoorlijk op stoom te komen waardoor het voor mij nu het beste moment lijkt terug te treden. 

 

Dit om de nieuwe bestuurder alle ruimte te geven het seizoen op zijn of haar manier voor te bereiden! De komende jaren zal ik op de een of andere manier verbonden blijven aan de club, zeker weten als supporter.

 

Ik wil jullie allen, in het bijzondere alle vrijwilligers, waar ik de afgelopen jaren zeer prettig en goed mee heb samengewerkt bedanken! 

 

Op naar een goed en succesvol seizoen! 

 

Alle goeds, Sjoerd Scheepens.

 


Vacature – Lid Sponsorcommissie

Sponsoring is een essentieel onderdeel van onze stichting. Zo ook zijn  subsidies en recettes een belangrijke inkomstenbron voor de stichting. Dankzij deze aanvullende fondsen kunnen we de sport betaalbaar houden en onze doelstellingen op zowel sportief als sociaal gebied realiseren.

 

De sponsorcommissie is verantwoordelijk voor alle “commerciële activiteiten” van de stichting. Dit om wildgroei van sponsoring tegen te gaan, de belangen van bestaande sponsoren te beschermen en uniformiteit te hebben. Sponsoren zijn altijd welkom, maar om de belangen van alle partijen goed te behartigen is het van belang dat dit via onze sponsorcommissie loopt.

 

Doelstelling
De sponsorcommissie heeft tot doel om de onderlinge contacten tussen de sponsoren onderling en de Eatersfamilie te bevorderen; onder andere door het jaarlijks organiseren van een sponsor-evenement om te netwerken.

 

De sponsorcommissie draagt ook zorg en verantwoordelijkheid voor het verder door ontwikkelen van ons sponsorbeleid met als doelstelling het behouden van de huidige sponsoren en het verder uitbouwen van het sponsorbestand. Op deze manier kunnen we de (sportieve) ambities binnen alle geledingen van de Snackpoint Eaters ook in de toekomst verwezenlijken.

 

Om dit onderdeel goed te laten functioneren zijn we altijd op zoek naar versterking van onze sponsorcommissie. Als lid van de sponsorcommissie ben je de verbindende schakel tussen de verschillende nieuwe en/of bestaande sponsoren en onze stichting.

 

 

Ben jij die enthousiaste, proactieve sponsorwerver die wij zoeken?

 

Taken

 • Contact leggen en voeren van gesprekken met potentiële sponsoren over mogelijkheden tot sponsoring
 • Actief lid binnen de sponsorcommissie
 • Behartigen van de belangen van sponsoren in overeenstemming met de Eatersbelangen
 • Het verder ontwikkelen de sponsorpakketten
 • Bijdragen aan het uitvoeren van sponsoruitingen
 • Meedenken, vormgeven, vernieuwen en reguleren van het sponsorbeleid
 • Onderhouden van de relatie met bestaande sponsoren

Profiel

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerd commissielid dat zich goed kan vinden in het volgende profiel:

 • Je bent commercieel en beschikt over een leuk netwerk in de regio, je kunt sport en bedrijfsleven verbinden
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en bent assertief
 • Je hebt goede organisatorische vaardigheden
 • Je bent representatief en enthousiast
 • Je kunt uitleg geven aan de toekomstplannen van Snackpoint Eaters Limburg en de sponsoren hiervoor enthousiasmeren

 

Reageren
Wil jij in een prettig team een bijdrage leveren aan het werven van sponsoren voor de stichting? Stuur dan een mail naar pascal.ceelen@eaters.nl 


Raad van Commissarissen geïnstalleerd

“Een toekomstbestendige organisatie” was de uitdagende opdracht die het bestuur van Snackpoint Eaters Limburg zich enkele jaren geleden heeft opgelegd. Zorgen dat de in 1968 opgerichte Eaters klaar zijn voor een mooie toekomst. Ervoor zorgen er in Limburg de talentontwikkeling en ijshockey op Nederlands en Belgisch topniveau vanzelfsprekend zijn. In een tijd waarin professionaliteit en wettelijke eisen meer druk leggen op verenigingen vraagt dit om actie.

 

Op 3 juni 2021 is er een belangrijke vervolgstap gezet. Onder toeziend oog van Notaris Frenken is er tijdens een bijzondere bestuursvergadering een statutenwijziging goedgekeurd. Het 5 man sterke bestuur ondersteund door de vele commissies krijgen een 4 man sterke Raad van Commissarissen. Een adviserende en toezichthoudende groep ondernemers met aantoonbare ervaring op het vlak organisatorische, juridische, financiële, commerciële en technische zaken zullen toezien op de gemaakte plannen, ontwikkelingen en financieel beleid.

 

Het bestuur blijft natuurlijk volledig in charge!


Branding in Motion, nieuwe mediapartner

Het bij jullie allemaal bekende “Reds Report” wordt vanaf nu nieuw leven ingeblazen.
Het bestuur van Snackpoint Eaters Limburg heeft met Branding in Motion een nieuwe mediapartner in huis die niet alleen met Reds Report aan de slag gaat, maar ons ook gaat ondersteunen met diverse promoties en events.

 

Trots stellen we jullie voor aan Thomas Aske en Marieke Vanwersch samenwerkend koppel en eigenaren van Branding in Motion. Marieke, die van energie bruist en de creatieve keuzes maakt en Thomas, die voortdurend achter de camera te vinden is voor het maken en optimaliseren van foto- en filmwerk.

Dit dynamische tweetal gaat elke uitdaging vol energie en enthousiasme aan.
Als je op hun website kijkt zie je ook dat ze in sportpromotion flinke ervaring hebben. En nu gaan ze dus aan de slag voor Snackpoint Eaters.

Natuurlijk stellen Thomas en Marieke zich ook graag zelf even voor:

 

‘Met gepaste trots stellen wij – Thomas & Marieke, eigenaren van Branding in Motion – onszelf voor als nieuwe mediapartner van Snackpoint Eaters Limburg. Branding in Motion is een Geleens full-service foto- en videoproductiebedrijf. Wij vormen een jong en dynamisch team samen en focussen ons op videostrategie, -concepting en -productie. Wij proberen bezielde verhalen en inspirerende mensen krachtig en trefzeker in de wereld te zetten. Grote creativiteit, een persoonlijke aanpak en passie voor ons werk dragen ertoe bij dat onze content puur en vol emotie is. En dat is onze kracht.

 

Dit partnership ervaren wij als een blijk van vertrouwen en we verheugen ons zeer op deze mooie samenwerking.’

 

Branding in Motion
T: 06-57948505 | 06-54634504

 

Rijksweg Noord 10B
6162 AH Geleen

 

info@brandinginmotion.nl
www.brandinginmotion.nl

BRANDING IN MOTION

Demobeelden vrije training Snackpoint Eaters Limburg

Alle spelers die deelnemen zijn getest volgens de richtlijnen van het RIVM.


Testen en trainen!

Fans die denken dat er op dit moment weinig gebeurt binnen het team van Snackpoint Eaters Limburg hebben het mis. Zo werd er twee weken geleden bekend gemaakt wie de nieuwe teammanager was; vorige week konden jullie lezen wie hem gaat assisteren. Tijd voor weer een stukje nieuws van het Eaters front. Het bestuur is hard aan het werk om straks weer aan een mooi seizoen te beginnen. Hopelijk met onze geweldige fans die het team komen steunen.

 

Met hulp van de gemeente Sittard-Geleen en met medewerking van de exploitant van Glanerbrook wordt er onder het toeziend oog van de teammanager en zijn assistent één keer per week fanatiek getraind op de ijsbaan.

De testen en trainingen worden mogelijk gemaakt door:

Gemeente Sittard – Geleen
Snackpoint
Frank Bessems
CTC-transport
RiCars
Coorens Tweewielers
Dakbedekkingsbedrijf Frans Smeets bv

Tijdens de training van afgelopen week waren er zelfs 24 spelers op het ijs om zich voor te bereiden op het komende seizoen. Of dat doorgaat is gezien de corona perikelen natuurlijk nog heel spannend. maar we hopen samen met jullie dat het gaat lukken.

 

Alle spelers,de aanwezige begeleiding en het teammanagement worden voor de training middels een sneltest en onder toezicht van de teamarts, Emile Janssen getest.

 

Deze sneltesten zijn ter beschikking gesteld door een aantal sponsoren. Na twaalf minuten is de uitslag bekend en kan de betrokken speler naar binnen om te trainen. Eenmaal binnen betekent ook niet meer tussendoor naar buiten. Daar wordt streng op toegezien. Er worden niet meer mensen toegelaten in de ijshal dan absoluut noodzakelijk, dit om het besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden.

 

In de wandelgangen hoor ik dat alle betrokkenen hard aan het werk zijn met de voorbereidingen van het seizoen. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte als er weer nieuws te melden is. Ondertussen fingers crossed op een mooi seizoen.


Onze sponsor Snackpoint in de picture

In Sittard Geleen nieuws kwamen we een artikel tegen waarin onze sponsor Roger Gielen van Snackpoint werd genoemd. Het artikel spreekt over voetbalclub SVM uit Munstergeleen, die net als zo veel sportclubs door de corona crisis geconfronteerd wordt met dalende inkomsten.

Sporten is immers nog lang niet voor iedereen mogelijk en kantines bij bijvoorbeeld voetbalclubs mogen niet open. SVM is gestart met een loterij om toch inkomsten te genereren. Historisch gezien de grootste loterij voor deze club. Deze loopt tot en met december.

 

De hoofdprijs, een nieuwe scooter wordt beschikbaar gesteld door onze hoofdsponsor Snackpoint. Roger Gielen CEO van dit mooie bedrijf laat hier zijn grote maatschappelijke betrokkenheid zien bij de amateursport in onze regio.
SVM heeft bovendien besloten om een deel van de opbrengst van de lotenverkoop af te dragen aan het Jeugdfonds Sport Limburg.

 

Sporten bij hun favoriete club is helaas niet voor alle kinderen mogelijk en het jeugdfonds Sport Limburg zorgt ervoor dat ook kinderen uit gezinnen die dit niet kunnen, lid kunnen worden van een sportclub.

 

Een heel mooi initiatief van SVM en prachtig om te zien dat Snackpoint door het beschikbaar stellen van de hoofdprijs hier mede aan bijdraagt.