Belgisch weekend voor Eaters, Deurne en Luik!

9 november 2018

Vorig weekend is officieel een begin gemaakt met de BeNeLeague 2018-2019. Zoetermeer en Mechelen beten het spits af. Een leuke wedstrijd die uiteindelijk door Zoetermeer werd gewonnen. Microz Eaters Limburg moest eerst nog de 2 laatste wedstrijden voor de Nederlandse bekercompetitie afwerken. Twee wedstrijden, tegen Heerenveen en Den Haag, die zonder succes eindigden. Daarmee zal Eaters in ieder geval punt gelijk bovenin eindigen maar is het afhankelijk van Heerenveen of ook daadwerkelijk de 1 e plaats in de eind ranking behaald is.

Komend weekend de eerste twee wedstrijden voor de BeNeLeague voor onze mannen. Eerst
zaterdagavond in en tegen Deurne (Phantoms Antwerp) en zondagavond de kraker tegen de Bulldogs uit Luik. Twee teams die elkaar vorige week voor de BNL bestreden en waarin Luik met een 5-8 winst de 3 punten mee naar huis nam. Eaters begint zoals gezegd tegen Deurne.

Deurne wist in de strijd om de beker van België de halve finales niet te halen. Mechelen bleek een gelijkwaardige rivaal met een beter onderling doelsaldo. Het scoren lijkt, op een paar uitschieters na, moeizaam te gaan sinds het vertrek van Lukasz Bartak en Peter Bartek. Voor Bartek werd de ervaren verdediger Jens Engelen gevonden als vervanger. Het vertrek van Lukasz Bartak heeft Deurne niet of nog niet weten te compenseren.

Deurne is op papier een tegenstander waar onze Eaters niet al te veel moeite mee zou moeten hebben, maar ook een tegenstander waar je het je niet kan permitteren gemakzuchtig heen te gaan. Deurne wist, 2 weken geleden, tegen Luik de wedstrijd te rekken tot een overtime dus bezit zeker een team dat weet hoe het spelletje gespeeld moet worden. De wedstrijd in Deurne begint zaterdagavond om 20:30 en staat onder leiding van ref. Ronald Beks.

Zondagavond dan de topper en streekderby tegen de Bulldogs uit Luik. Net als Eaters kende ook Luik een prima seizoenstart. Een 2 e plaats in de eind ranking van de Belgische bekercompetitie en alleen Herentals dat te sterk bleek te zijn voor de Bulldogs. Spelers die zeker extra aandacht verdienen binnen het Belgische team zijn zonder meer Rivait en Matheson maar ook Ramoul en De Smet lieten tot nu zien het netje goed te kunnen vinden.

Van de week maakte Luik bekend de 27 jarige in Amsterdam geboren Nederlandse/Amerikaan Lester Brown te hebben aangetrokken, die de laatste drie seizoenen als forward op een vrij laag profniveau (FHL) in Amerika speelde. Eaterscoach Andy Tenbult is zeer duidelijk over de as. derby: “Je weet dat Luik altijd 100% scherp naar Geleen komt. In Geleen spelen geeft een deel van die mannen wat extra’s. Het zijn beladen wedstrijden waar alles van de spelers gevraagd wordt. Dat Luik gewoon een prima team heeft blijkt uit de wedstrijd tegen Heerenveen. De Friezen hadden uiteindelijk een overtime nodig om in Luik te kunnen winnen. Wij zijn gewaarschuwd.”

Andy hoopt in ieder geval op een goed gevulde hal: “Je ziet en merk aan de spelers dat het wat met ze doet. Het geeft net dat beetje extra.” De wedstrijd tegen Luik op zondagavond begint om 19:00 uur en staat onder leiding van Hub van Grinsven met op de lijnen Louis Beelen en Mike Doomen.

Heel veel plezier bij de wedstrijden.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram