Andy Talks! De wekelijkse terugblik op het weekend....

3 oktober 2018

Twee wedstrijden, zes punten, 15 gescoorde doelpunten en nul goals tegen. Het resultaat behaald uit het openingsweekend van het seizoen 2018-2019. Een weekend waar Microz Eaters de strijd aanging tegen Tilburg en Amsterdam. Andy Tenbult Talks:

"Ik ben heel tevreden over het feit dat we 15 maal scoorden maar zeker ook, zo niet belangrijker, dat we geen tegendoelpunten hebben hoeven incasseren. We hebben 6 punten behaald maar we zien zeker dingen die nog véél beter kunnen en moeten. We halen nog niet het maximale eruit. Daarbij, laten we gewoon de dingen bij de naam noemen en er niet omheen draaien, we zijn nog niet echt getest.

In Tilburg zie ik bij de warming-up onze tegenstander. Veel jonge knapen, waarvan meer als de helft met een masker moet spelen. Daar ga je niet fysiek tegen spelen. Wij hebben voor de wedstrijd afgesproken fysiek contact zo veel mogelijk te mijden en ons te richten op positie en passing. Dat deden we redelijk, maar het gevolg was wel dat na 30 a 40 minuten oudere/dragende spelers een motivatieprobleem kregen. Het krachtsverschil was te groot.

De 3e en 4e lijn lieten hockeyend leuke dingen zien dit weekend en werden dan ook beloond met een paar mooie doelpunten. Vergeet niet dat ook onze 3e en 4e lijn steeds weer wijzigt door blessures op andere plaatsen in het team. Het is steeds weer aanpassen. Sebastián Kragt speelde dit weekend center 4e lijn en deed dat naar onze volle tevredenheid. Zijn presteren gaf ons de mogelijkheid, ondanks de blessure van Joey Geurts, te blijven spelen met 4 lijnen. Weliswaar met een defence minder, maar we konden met 4 volle lijnen verder en dat is goed.

De wedstrijd tegen Amsterdam was van een beter niveau, maar ik besef goed dat Amsterdam een paar dragende en bepalende spelers, zoals Kars en Versteeg, thuis heeft moeten laten. Onze lijn met Lars, Tom en Lukasz draait lekker. Lars raakt steeds meer in shape en hem zie je met de wedstrijd vooruit gaan. De lijn met Nick, Matt en Jord is nog zoekende. Matt wilt zo graag, wilt zo veel, maar het wil nog niet lukken (tijdens de afgelopen wedstrijden) en dat werkt frustrerend. Frustratie is nooit goed voor je spel. Vanavond een paar biertjes en van de week een goed gesprek (of goede gesprekken) en dan komt ook dat wel goed.

Wat ik verder nog kwijt wil over afgelopen weekend, en ik had het daar net met Peter Knops over, is de positieve instelling van het publiek. Op het moment dat het even niet lukte ging het publiek achter de jongens staan. Ouderwets goed en dan krijg je gelijk een sfeer waar de hal in Geleen bekend om staat. Het publiek als zesde speler naast de jongens. Top..!"

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram