Andy Talks | 9 januari 2019

8 januari 2019

Na de 3e wedstrijd tegen Den Haag was het duidelijk dat Microz Eaters Limburg niet ongeschonden uit de strijd is gekomen. Naast het verlies van een finaleplaats moest ook de BeNeLeague een vervolg krijgen zonder belangrijke pionnen als Yan Turcotte en Vadim Gyesbreghs naast de al langere tijd geblesseerde Renzo Meulenbeek. Heerenveen en Mechelen waren de tegenstander en zeker de wedstrijd tegen de Friezen werd met enige onzekerheid voorbeschouwd. Vraag aan coach Andy Tenbult of hij die onzekerheid deelde?

“Nee, niet in die mate zoals door sommigen gesteld werd. Zeker is het wegvallen van Vadim en Yan een serieus gemis maar we hebben voldoende kwaliteit in het team om dat op te vangen. Probleem is dat niet alle spelers zich bewust zijn van die kwaliteit en zo’n speler daardoor geremd wordt in zijn spel. Zie ook de wedstrijd in Leeuwarden. We beginnen moeizaam maar krijgen gaande de wedstrijd vertrouwen en het besef dat we niet onderdoen voor de grote mannen van Heerenveen.

Hebben jullie Levi Smeets aan het werk gezien in Heerenveen maar ook tegen Mechelen? Laten we gewoon eerlijk zijn, op het moment dat Levi vertrouwen krijgt van ons (staf) en de groep en hij dat vertrouwen ook écht voelt en meeneemt in zijn spel, dan speelt hij als een “ervaren rot”. In de 3e wedstrijd tegen Den Haag was hij al heel goed bezig maar afgelopen weekend gewoon een van de betere spelers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben zeer tevreden over de progressie van mijn jonge spelers. Levi en ook Mitch bijvoorbeeld laten zien dat we op de goede weg bezig zijn en eigenlijk de doelstelling van drie jaar groeien in twee jaar bereikt hebben. Als die jongens nog wat spek op de ribben krijgen (spiermassa) dan zijn/worden het volwaardige spelers in de BeNeLeague die hoge ogen gaan gooien.”

Hoe ben je omgegaan met alle kritiek na de verloren wedstrijd 3e wedstrijd tegen Den Haag? “Went nooit maar hoort erbij. Er zijn altijd mensen die hun teleurstelling afreageren op de man. Ik lees die verhalen niet, of leg ze naast me neer. Weet je, het is een uiting van teleurstelling. Als die mensen later tot bezinning komen, dan geven ook zij toe dat we stevige stappen maken.

Ik had het daar met Lars van Sloun nog over afgelopen donderdag. Wie aan het begin van het seizoen had voorspeld dat we op een zaterdag eind december voor 1400 fans zouden spelen en woensdags daarna voor 1500, die werd voor gek verklaard. Dat zijn aantallen die we voor het laatst in het kampioenschapsjaar hebben behaald en dan vooral tegen Tilburg en in de finale. Toen met veel buitenlanders en spelers van elders, nu doen we dat met voornamelijk Geleense boys. De weg die het bestuur en staf is ingeslagen slaat aan en begint vruchten af te werpen. Op deze voet gaan we verder en ik hoop voor het nieuwe seizoen nieuw vers Geleens bloed bij de selectie te betrekken.”

Afgelopen weekend een verrassende zet, Matt Beer in de defence en dat zag er behoorlijk goed uit. Waar komt dit vandaan? “Uiteraard door het wegvallen van Yan en Vadim misten we routine achterin. Zeker de 1e periode in Leeuwarden was dit zichtbaar en met het verplaatsen van Matt konden we dit probleem grotendeels oplossen. Matt heeft in het verleden ook als D gespeeld. Het was snel duidelijk dat hij die klus goed aankan. Sterk spel, goed overzicht, snelle omschakeling en communicatief ijzersterk. Dit geeft mogelijkheden in wedstrijden die er straks toe doen.

Hoe lang is de verwachting dat de ziekenboeg nog bezet blijft? “Renzo zullen we voorlopig nog niet in actie zien, Yan zal naar alle waarschijnlijk dinsdag weer aansluiten en Vadim later deze week. Beide zullen naar verwachting speelklaar zijn in het weekend. Belangrijkste is echter dat ze weer 100% fit zijn bij de final-4 en later in de eindfase van de BeNeLeague. We zullen hier dan ook geen enkel risico bij nemen. Gelukkig spelen we komend weekend slechts één wedstrijd.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram