Andy Talks | 8 oktober 2018

8 oktober 2018

Na het weekend nemen Andy en Jan de gespeelde wedstrijden nog eens door, deze week de wedstrijden tegen Zoetermeer en Nijmegen.

Met 7-1 van Nijmegen winnen, dat had niemand vooraf durven dromen, maar het gebeurde wel. Andy, met welke opdracht heb je de mannen het ijs op gestuurd?
“Niet anders dan anders. Je best doen. Afspraken nakomen. Als een team spelen. 100% geven. Snel, hard en slim spelen!  De rest was eigen motivatie van de spelers. De mannen wilden kost wat kost deze pot winnen.

Nijmegen was zeker 2 periodes niet minder dan ons. Dus laten we alsjeblieft wel met beide benen op de grond staan en zeker niet menen dat we er al zijn. We zullen de ingeslagen weg moeten vervolgen. Het had net zo makkelijk ook andersom kunnen zijn. De kansen die wij kregen die hadden zij ook. Rowan is al weken in bloedvorm. Daar profiteren wij momenteel optimaal van. Als Rowan de puck ziet, dan heeft hij ‘m ook. De tegentreffer die hij tegen Nijmegen moest incasseren was onhoudbaar.

De return in Nijmegen zal beslist een andere wedstrijd worden. Zeker gezien de onnodige hectiek in de slotfase van deze wedstrijd. Het publiek vindt het prachtig, de sfeer is geweldig maar voor mijn spelers is zoiets alles behalve goed. Kijk alleen al naar het moment dat uit frustratie Luca wordt aangepakt. Dat kan Luca niet gebruiken en wij als team evenmin.  

Krijg je ook de vraag hoe het komt dat Eaters heel anders (beter) speelt tegen teams als Herentals en Nijmegen als wanneer ze spelen tegen Amsterdam, Zoetermeer en/of Tilburg.
Dat heeft alles te maken met motivatie. Afgelopen zaterdag in Zoetermeer sta je tegen een tegenstander met de helft jonge en fysiek lichte spelers. Dat voedt blijkbaar een stuk onderschatting, waardoor Zoetermeer het ons met momenten knap lastig wist te maken. Speel je tegen Zoetermeer zoals tegen Nijmegen, dan loop je over ze heen.

Jullie hebben vast ook gezien dat we wat wijzigingen hebben doorgevoerd in de lijnen.
Tom Marx speelt nu met Nick Verschuren en Matt Beer samen in een lijn en Joey Geurts met Lars van Sloun en Lukasz Bartak. De reden is dat Nick en Matt teveel moesten doen om de puck in bezit te krijgen waardoor ze niet aan hun eigen spel toekwamen. Met Tom erbij loopt dat een stuk soepeler. Tom schuwt het “vuile werk” niet en dat is wat Nick en Matt nodig hebben. Joey en Lars samen klikt altijd en Lukasz past zich moeiteloos aan. Voorlopig zijn we tevreden. Beide lijnen scoorden afgelopen weekend 4 maal. Prima.

We hebben nu 4 wedstrijden gespeeld en 4 wedstrijden gewonnen. 25 doelpunten en slechts 1 tegengoal. Fantastische cijfers. Maar nogmaals, laten we stevig met de voeten op de grond blijven. We zitten nog steeds in de opbouwfase. Ik hoop dat we, net als afgelopen wedstrijd, als team blijven spelen dan komt de progressie vanzelf.“

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram