Menu

Andy Talks | 31 oktober 2018

31 oktober 2018

Afgelopen week speelden onze mannen tegen eerst Nijmegen en vervolgens thuis tegen Zoetermeer. Beide wedstrijden werden gewonnen maar oogden moeizamer dan de wedstrijden die eerder dit seizoen gespeeld werden. Andy, herken je dit? “Ja, het waren, ondanks de dubbele winst, lastige wedstrijden. Zeker de wedstrijd in Nijmegen vroeg om extra aandacht. Twee perioden geen noemenswaardige problemen om vervolgens in de 3e periode de wedstrijd compleet uit handen te geven. De eerste 40 minuten waren we het betere team en na de 1-4 zakten we weg. Nijmegen is gewoon een moeilijk team om tegen te spelen. Veertig minuten vol spelen is niet genoeg. Tegen Nijmegen moet je 60 minuten goed spelen en anders geef je het uit handen.

Wat was dan de reden dat het dan toch bijna mis ging in Nijmegen? “De twee snelle goals in de derde periode. Er groeide iets in het team van “we hebben ze”, ze raakten overmoedig en gingen hun eigen ding doen in plaats van vasthouden aan het systeem. Vervolgens komt Nijmegen op 2-4 en zet extra druk waardoor een aantal spelers in paniek raakten met als gevolg dat ze het overzicht kwijtraakten. Daardoor slechte positionering, slechte passing, onnodige straffen etc. Ze moeten leren met die druk om te gaan. Gelukkig hebben we dan ook weer spelers als Lukasz en Nick die op die momenten het voortouw nemen op het ijs.”


Zijn nieuwkommers Lukasz en Nick leiders binnen het team?
 “Ja, maar niet met praten. Het zijn leiders op het ijs door te doen. Mannen die bij tegenslag de schouders rechten en het team voorgaan. Yan, Vadim en Matt zijn echte leiders in de kleedkamer, op de bank en op het ijs. Met de stick en met de mond. De mannen die met de vuist op tafel slaan. Mannen die de dingen benoemen zoals ze zijn en zelf het voorbeeld geven. Dat is naast het scorend vermogen ook de grootste winst ten opzichte van vorig seizoen. Ook toen hadden we een prima team, maar we misten bij de nieuwkommers, behalve Vadim, de mannen met dat beetje extra. Vergis je niet in het belang van dat soort spelers.

Je mag weten dat ik behoorlijk pissig was na de wedstrijd in Nijmegen. Daar zijn ook stevige woorden over gesproken na de wedstrijd. Tijdens die bespreking in de kleedkamer waren er spelers die zich verontschuldigden en verdedigden met een “ja maar” en op dat moment staan Yan en Matt op en roepen die spelers ter verantwoording. Ook na de 1e periode tegen Zoetermeer lieten die mannen zich horen ”

Ja, een zeer verrassende wedstrijd. Eaters begon zeer matig tegen Zoetermeer. Hoe kan dit? “Pure onderschatting en gelijk ook het bewijs dat wanneer je tegen teams als Amsterdam en Zoetermeer niet scherp begint, het moeilijke wedstrijden worden. Het overkwam Den Haag tegen Amsterdam en ook Nijmegen tegen dit Zoetermeer. Vanavond waren wij aan de beurt om weer met beide voeten op de grond gezet te worden. Stevige woorden in de kleedkamer en kwaliteit binnen het team hebben gelukkig een en ander kunnen corrigeren. Maar laat het een les zijn.”

Matt Beer eindelijk los. Met 3 goals de man die de wedstrijd weer naar de goede kant trok?“Ja, Matt deed goed en belangrijk werk. Het heeft er altijd ingezeten en het was dan ook een kwestie van tijd dat het in cijfers eruit kwam. Zeker met Tom en Nick erbij zie je die lijn met de week groeien. Die drie begrijpen elkaar. Tom speelt op dit moment een geweldig ijshockey seizoen. Afgelopen vrijdag in Nijmegen mijn beste speler en ook tegen Zoetermeer nadrukkelijk aanwezig. Ik ben een tevreden coach.”

Andy, Eaters heeft de PO’s en het thuisvoordeel in die PO’s in handen. Komend weekend het laatste competitieweekend voor de beker. Heerenveen en Den Haag zijn de tegenstanders. Hoe gaan jullie deze wedstrijden in? We willen graag 1e worden op de eind ranking zodat we tijdens een mogelijk bekerfinale ook het thuisvoordeel in handen hebben. Ja, we willen winnen dus zullen alles op alles zetten om dat doel te bereiken. Zeker in Heerenveen zal het een zware wedstrijd worden omdat Heerenveen nog niet zeker is van het thuisvoordeel in de PO’s maar ook omdat Heerenveen nog 1e kan worden op de eindranking. Maar dan moeten ze wel van ons winnen in de regulaire speeltijd. Ook Den Haag zal vol gemotiveerd naar Geleen trekken. Ook zij kunnen nog steeds thuisvoordeel behalen in de PO’s.”

In andere zware wedstrijden zagen we de 4e lijn minder op het ijs. Krijgen ze nu meer ruimte? Dat is afhankelijk van hoe ze in de wedstrijd zitten en of ze het niveau aankunnen. Ook het aantal straffen waar we tegenaan lopen speelt een rol. Kansen krijgen die jongens altijd en dat weten ze, het is de wedstrijd die bepaald.

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram