Menu

Andy Talks | 28 februari

28 februari 2019

Afgelopen zondag speelden de Microz Eaters Limburg haar laatste competitiewedstrijd en begint vrijdagavond a.s.om 20:30 uur in Geleen aan de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om woensdagavond in Tilburg de finale te kunnen spelen. Eerst even terug naar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Zoetermeer.

Andy Tenbult: “We begonnen goed aan de wedstrijd en wisten de stand in 2 perioden naar 3-0 te brengen. Zoetermeer scoort aan het begin van de 3e periode en vervolgens krijgen we te maken met, in mijn ogen, arbitrale dwalingen waar we de afgelopen weken (In Leeuwarden, Herentals en Luik) ook de dupe van waren en zodoende een zekere 2e plaats zagen verdwijnen en daardoor een veel lastigere beginfase van de PO’s. Hierdoor kon Zoetermeer op gelijke hoogte komen en zagen wij wederom een punt verloren gaan.

Ik wil hier niet nogmaals te veel woorden aan vuil maken, maar dit frustreert enorm. Vorige maand werden we nog geroemd als staf met de minste kritiek op de arbitrage. Daar schieten we niets mee op. De arbitrage heeft ons punten gekost en ik wil dat nu ook van onze kant uit benoemd zien. Het liefste jongetje van de klas, met de lippen op elkaar, levert ons helemaal niets.“

Andy, vrijdag wordt het wederom Den Haag wat overwonnen moet worden om de finale te kunnen spelen in de Final-4 (kampioenschap van Nederland). Hoe staan we ervoor en wat zijn de verwachtingen? “We hebben een team dat het moet hebben van het collectief. Geen 2 of 3 topspelers, zoals elders, die het verschil maken of kunnen maken. We moeten als team de strijd aangaan.

De afgelopen wedstrijden hebben we wat aanpassingen gedaan in de lijnen. Zonder daar verder te diep op in te gaan kunnen we stellen dat dit voldoende tevredenheid levert om ook zo de Final-4 en BeNeLeague PO’s in te gaan. De laatste pijntjes en ziektes zijn overwonnen en, zoals het er nu uitziet, gaan we fit en compleet de strijd aan. Zoals we tegen Zoetermeer speelden zullen we ook tegen Den Haag aantreden. Alleen zal Tom ingepast worden.

Deze week richten we ons tijdens de trainingen volledig op Den Haag. De mannen hebben er zin in en ze weten dat alleen “samen en 100%” tot resultaat zal leiden. Jullie steun is daar hard bij nodig. We rekenen op jullie…!! Tot vrijdagavond 20:30 uur in onze eigen hal.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram