Menu

Andy Talks | 23 oktober 2018

23 oktober 2018

Een weekendje “waarheidsvinding” schreven we vorige week in de voorbeschouwing. Nou, dat hebben we geweten. Twee spectaculaire wedstrijden met even zo vaak een verdiende winst voor onze Eaters. Slachtoffers van Eaters dadendrang waren eerst Den Haag en vervolgens Heerenveen. Andy vertelt.

Eerst kort over Den Haag? “Je mag het zo eigenlijk niet stellen, maar het team welk de minste fouten heeft gemaakt in Den Haag, heeft ook gewonnen. Elke tegengoal die wij incasseerden was het gevolg van een individuele fout. Vorig jaar had dat ons de wedstrijd gekost maar nu zijn we zelf ook in staat op belangrijke momenten te scoren. En dan niet alleen spelers als Nick en Lukasz.

Ook jongens als Joey, Jord, Luca, Lars etc. weten goals te maken op belangrijke momenten in belangrijke wedstrijden. Het grootste probleem in Den Haag was, dat een deel van mijn spelers de 1e dertig minuten niet konden geloven dat ze net zo goed waren als de spelers van Den Haag. Ze speelden met te veel ontzag. Gaande de wedstrijd verdween dat gevoel en kwam er meer vertrouwen in het spel en dat resulteerde uiteindelijk in de winst”

De vierde lijn zagen we in Den Haag in de laatste periode niet, of bijna niet meer op het ijs. Trouwens ook tegen Heerenveen werden die jongens behoorlijk minder gebruikt. Met welke reden? “Eigenlijk om meerdere redenen maar de belangrijkste is dat ook die lijn het van snelheid moet hebben. Met het wegvallen van Dean, waardoor Sebastiaan zijn positie moest innemen, kwamen we snelheid te kort in de lijn en waren daardoor steeds weer een fractie te laat. Dan vraag je om problemen van verschillende aard en dat moesten we hoe dan ook voorkomen."

Drie weken geleden vroeg ik waar het team staat. Je antwoordde toen dat we bij de beste 6 behoren. Is daar door al deze zeges iets aan veranderd? “Nee, we behoren nog steeds bij de top 6. En ja klopt, we hebben alle wedstrijden tegen Nederlandse teams gewonnen maar de wedstrijden tegen Nijmegen, Den Haag en ook tegen Heerenveen hadden even zo makkelijk verloren kunnen gaan. We moeten met beide benen op de grond blijven staan.

De verschillen zijn klein en het kwartje kan de volgende keer zomaar de andere kant op vallen. Er staan voor ons eigen team nog veel noodzakelijke verbeterpunten op het programma, dus werk aan de winkel. We maken ons zelf niets wijs. Ook de concurrentie staat niet stil en wordt ook met de week beter.

De wedstrijden, zoals afgelopen weekend gespeeld, hebben aangetoond dat we goede spelers hebben binnengehaald. Spelers met mentaliteit. Spelers die in staat zijn dingen te doen in moeilijke wedstrijden waardoor zich een en ander in ons voordeel gaat ontwikkelen. Lukasz, Nick, Yan en zeer zeker ook Matt. Yan Turcotte toont zich als een ware leermeester op en naast het ijs. Hij maakt andere spelers echt beter. Dat is eigenlijk het grootste verschil met vorig seizoen. Ook toen hadden we spelers van elders, geen misverstand, die hun uiterste best deden. Maar zij konden, op Vadim na, dat verschil niet maken.

Maar wat heb ik afgelopen weekend genoten van mijn team, hun drive, van de mensen om me heen, de uitbundige fans en de sfeer in onze hal. Wat een positieve energie. Daar doe je het voor! ”

Volgende week Nijmegen uit en zondag thuis tegen Zoetermeer. De verwachtingen? “Nijmegen uit zal een heel andere wedstrijd worden als de thuiswedstrijd die we met 7-1 wonnen. Normaal gesproken gaat dat niet nog een keer gebeuren. Nijmegen heeft gewoon een heel goed team. De play-off ’s in de strijd om de bekerfinale hebben we al binnen. Zondagavond kunnen we het thuisvoordeel ook binnen halen. Tegen Zoetermeer zou dat geen probleem mogen zijn.”

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram