Menu

Andy Talks | 20 November 2018

19 november 2018

De 1e periode verliep stroef tegen het Belgische Leuven. Een direct gevolg van de stevige nederlaag die het team van coach Andy Tenbult een dag eerder in Nijmegen moest incasseren. Pas halverwege de wedstrijd toen eerst Lukasz Bartak en vervolgens, een minuut later, Yan Turcotte de 2-1 en 3-1 op het scoreboard plaatsten, kwam de ontspanning, vertrouwen en vreugde terug in het team en konden we weer genieten van mooie combinaties met als gevolg een 6-2 winst. Dit ondanks een waslijst aan blessures en schorsing. Andy vertelt.

“Ja, vanaf de 1e minuut in de wedstrijd in Nijmegen waren we niet daar. Hoewel de 1e periode zich nog kenmerkte door het wel of niet benutten van kansen trok Nijmegen in het vervolg van de wedstrijd het initiatief volledig naar zich toe en daalde het geloof en vertrouwen met de minuut. We hebben nog geprobeerd om met een goaliewissel een en ander weer scherp te krijgen, maar het mocht niet baten. Meer kan ik over die wedstrijd niet kwijt. Het was gewoon bar slecht.”

Kon Rowan begrip opbrengen voor die wissel? “Ja natuurlijk. Rowan is net als Michael een teamplayer. We praten over dit soort dingen. Tijdens de wedstrijd en ook na de wedstrijd.”

En dan zit je in de bus na afloop van zo’n wedstrijd. Hoe is de sfeer? “Uiteraard bedrukt, aangeslagen en stil. En dan krijg je ondertussen een en ander te horen van reacties op het internet. We hebben 16 gespeeld en 3 potjes verloren en we kunnen er ineens niets meer van? Dat is zo jammer. We zijn 1e geworden in de bekercompetitie en staan met 9 punt uit 4 wedstrijden 3e in de BeNeLeague, maar we hebben volgens de schrijvers serieuze problemen. Matt Beer, die geblesseerd meespeelde omdat we al twee geblesseerden hadden en hij het team wilde helpen. Als dank mag hij dan de  klappen incasseren. Schrijvers die redelijk dicht bij het vuur zitten en die zich eigenlijk zouden moeten distantiëren van zulk commentaar.

De meeste binnen het team, maar niet iedereen, weten dit soort berichten op juiste waarde in te schatten. De kracht van social media is sterker en komt harder aan dan menigeen zich wellicht kan voorstellen, maar uiteindelijk is iedereen vrij om te schrijven wat hij of zij wilt.. Daar heb ik geen invloed op. Gelukkig maar.

Wat betreft Matt Beer wil ik het volgende kwijt. Matt is niet gehaald voor het maken van doelpunten. Doet hij dat wel dan is dat mooi meegenomen. Matt heeft slechts drie taken. Zorgen dat zijn line mates beter gaan spelen. Zorgen dat zijn line gaat scoren en het winnen van face-offs.

Maar goed, terug naar het weekend, de knop moest om. Aan vrijdagavond konden we niets meer veranderen en we moesten ons voorbereiden op zaterdagavond wetende dat Remco de komende 2 wedstrijden niet mag spelen en Matt, Luca en Renzo zeker niet konden spelen en Glenn ook niet 100% fit is. We hebben in alle lijnen wisselingen doorgevoerd. Uiteindelijk met succes.  Dit geeft de grote veerkracht van dit team in realiteit toch maar mooi weer. Joey nam de plaats van Matt in en Jord de plaats van Joey. Met succes want beide lijnen waren productief en Jord speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen.”

Volgende week alleen de thuiswedstrijd tegen Tilburg?  “Ja, dat komt goed uit. Even op adem komen. Goed trainen, pijntjes en kwaaltjes verhelpen en hopen dat we het weekend daarop weer 100% fit zijn. Voor de rest zal dit natuurlijk een wedstrijd zijn die gewonnen moet worden.”

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram