Andy Talks | 16 Oktober

16 oktober 2018

Afgelopen weekend speelden de Microz Eaters Limburg twee wedstrijden voor de bekercompetitie. Op zaterdag was Amsterdam de sparringpartner en op zondag mocht het toekomstteam van Tilburg de sticks kruisen tegen de nog steeds ongeslagen koploper van de bekercompetitie. Zoals verwacht werden het twee niet al te moeilijke wedstrijden voor de Eaters. Een winst van 3-9 in Amsterdam en 11-0 in Geleen waren het eindresultaat. Komend weekend zal het anders zijn, op mijn verzoek zal Andy alvast vooruit blikken.

Eerst de wedstrijd in Amsterdam. Andy kijk eens terug naar die wedstrijd? “Ja, in Amsterdam was het in zekere zin het zelfde als tegen Tilburg. Een team met verschillende geblesseerden en om andere reden afwezigen. Daardoor een vrij jong Amsterdams team, maar met meer body dan Tilburg. Een wedstrijd waarin niet iedereen voluit hoefde te gaan maar waarin we wel lekker konden doordraaien met 4 lijnen en 7 verdedigers. Iedereen is qua speeltijd aan zijn trekken gekomen.

De wedstrijd tegen Tilburg zijn we met één opdracht gestart, we spelen tegen jonge mannen dus we spelen fysiek ingetogen. Nee, ik ben niet blij met dit soort teams en dit soort wedstrijden in competitie, maar we hebben er dit seizoen mee te dealen en als het dan moet dan doen we dat met respect. Coach Larry Suarez van Tilburg bedankte me voor de wijze hoe we gespeeld hebben. Hij had het ook al anders ervaren.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Was er dan helemaal niets positiefs uit dit weekend te trekken? “Natuurlijk wel. We hebben onze 3e en 4e lijn extra veel laten spelen. Heb je die spelvreugde gezien bij die jonge kerels? Luca, Jord en Renzo dansten over het ijs en vierden hun doelpunten met net zoveel vreugde als Nick dat daags tevoren deed in Amsterdam. We hebben die jongens in de special teams laten spelen. Zowel PP als ook de PK. Ze deden het geweldig.

Ik zag dat jullie weer wat kleine wijzigingen hebben door gevoerd. Renzo nu bij Luca en Jord en in de andere lijn nu Mitch met Dean en Thom? “Ja klopt. We zoeken nog naar perfectie en de plaatsen waar spelers het best tot hun recht en ontwikkeling komen. Het gaat vaak om details. Wat we dit weekend zagen naar aanleiding van deze wijzigingen geeft reden tot optimisme en positiviteit. Mooi dat ook Mitch nog zijn goaltje meepikte aan het eind. Dat heeft hij nodig. Schitterende scherpe pass van Vadim en net zo perfect door Mitch achter de goalie gelegd.”

Dan zagen we Glenn na de 1e periode verdwijnen en Sebastian Kraft zijn positie innemen? “Ja, Glenn heeft al een tijdje last van een lichte blessure. Volgend weekend hebben we Glenn hard nodig, dus hebben we gekozen voor rust en geen risico. Niets bijzonders, gewoon een voorzorgmaatregel.”

Andy, nu op naar volgend weekend. De wedstrijden die gewonnen moesten worden zijn gewonnen, nu komen de concurrenten voor de bekerfinale. Vrijdagavond naar Den Haag en zondagavond thuis tegen Heerenveen. Wat mogen we verwachten en ben je al met een mogelijk thuisvoordeel bezig? “Stevige wedstrijden zullen we gaan krijgen. Wedstrijden waarin we snel, hard en slim moeten spelen. Als team spelen, dat is belangrijk. We hebben al tegen Den Haag gespeeld en verloren, we weten wat ons daar te wachten staat. Heerenveen heeft al 2 keer van Den Haag gewonnen. Dan weet je ook genoeg, dan weet je dat je met een sterk team te maken hebt.

We beginnen in ieder geval hoe we tegen Tilburg geëindigd zijn. 4 aanvalslijnen en 6 verdedigers. De wedstrijd en het scoreboard bepaald hoelang we zo kunnen blijven spelen en nee, ik ben eigenlijk nooit zo met thuisvoordeel bezig. Ja natuurlijk, je hoeft bij een mogelijk 3e wedstrijd in de PO’s geen uren te karren. Jan rijdt perfect maar als ik de keus krijg, liever niet. En ja, voor eigen publiek spelen, zeker wanneer het ergens om gaat geeft, of kan toch iets extra’s geven.”

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram