ANDY TALKS | 15 maart 2019

15 maart 2019

Een weekend vol teleurstelling, berusting, vingerwijzen, maar vóóral mentaliteit en strijdlust met als gevolg ongekende euforie en plaatsing voor de halve finale van de BeNeLeague. Een weekend waarin de coach verguisd en gevierd werd. Tijd om de coach aan het woord te laten betreffende het afgelopen weekend en een korte vooruitblik op de halve finale.

Andy Tenbult: “Nou ik denk heel eerlijk, vrijdag tegen Nijmegen verloren we met 3-5 door een paar momenten in de slotfase van de 3e periode waarvan die tegen Glenn Bakx een hele grote invloed had op het restant van de wedstrijd. Heel veel mensen snapten mij niet, maar ik wou duidelijk laten merken hoe boos ik was. In mijn beleving zag ik Glenn iets doen wat vrijwel iedere wedstrijd onbestraft blijft. Een speler van Nijmegen maakte in game 2 exact dezelfde actie als Glenn in game 1. In game 1 wordt gefloten en in game 2 gaat het spel door.  Dat frustreert. Het zijn momentopnamen met invloed en nee, ik geef niemand de schuld maar we hebben er wel mee te maken. Ik heb mijn spelers mijn excuses aangeboden. Ik heb ze verteld dat ik niet zo had moeten reageren en dat ik door mijn actie het team te kort heb gedaan. Maar dit was de vijfde keer dit seizoen en genoeg is genoeg. Dan op naar zondag voor de 2e wedstrijd.

Voordat we voor game 2 naar Nijmegen vertrokken kwam Lars van Sloun namens het team naar mij toe. De jongens waren op zaterdag na game 1 zwaar teleurgesteld en behoorlijk down. Niet alleen vanwege mijn handelen maar ook vanwege hun eigen inbreng in die wedstrijd. Ook zij hadden het gevoel dat er nog genoeg energie over was na het eindsignaal dus hadden waarschijnlijk meer kunnen, mogen en moeten  geven. In dat gesprek werd in ieder geval afgesproken dat we het met z’n allen beter zouden gaan doen. Ook kwam het verzoek vanuit de spelersgroep om Matt weer naar voren te brengen en met 5 verdedigers te gaan spelen en dat zo het verschil gemaakt zou kunnen worden.

Ik heb tegen Lars gezegd dat ik het er niet helemaal mee eens ben maar gezien hun betrokkenheid en inbreng heb ik toegegeven. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik bij de 4-1 tussenstand in Nijmegen stevig begon te twijfelen maar mijn mannen bleven knokken en maakten de 4-2 en 4-3. In de 3e periode kregen we weer een goal tegen maar het team bleef gaan en bleef geloven in een positieve afloop. We bleven de jongens ook toespreken van:  “maken we 5-4 dan maken we ook de 5-5 “. En toen Nick via die mooie pass tussen de benen de 5-4 scoorde kwam Vadim langs de bank en bepaalden wij de tactiek om zo snel mogelijk de face-off in ons aanvalsvak te krijgen.

En Vadim, de man die hij is, brengt de puck op en schiet recht op de goalie en schaatste door om te zorgen dat de goalie de puck niet meer kon spelen. Face-off in ons aanval vak. We hebben direct een time-out aangevraagd en Rowan op de bank gehouden. We hebben de 1e PP-line met 5 man met Yan Turcotte als extra 6e man op het ijs gezet. Opdracht was heel simpel. Je hebt bijna drie minuten, maak jezelf niet druk, speel ons spel en de kansen komen. Puckverlies moest voorkomen worden.

De opdracht werd begrepen en nog geen halve minuut later scoorde Vadim de 5-5. Toen de 2e PP lijn op het ijs kwam bleef Yan ook op het ijs. Yan kreeg de puck, ziet Tom gaan en geeft de perfecte pass. Tom scoort zo’n belangrijk en mooi doelpunt. Geweldig. Dan krijgt Nijmegen de klap. Moet reageren door Deniz van het ijs te halen en zoals zo vaak, maar niet altijd, scoort dan de andere partij. Net voor de 5-7 maakt Nick de Jong een check tegen het hoofd van Nick Verschuren en krijgt een volkomen terechte game-misconduct van de ref.

Zeker moet vermeld worden dat Rowan in die derde periode fenomenaal gekeept heeft waardoor het team een extra boost en vertrouwen kreeg. Vaak wordt het belang van een goed spelende goalie voor het vertrouwen van een team onderschat. Een goalie is gewoon 50 a 60% van je team. Klinkt simpel maar dat is het dan ook.”

In game 3 speelde je weer met 4 man in de 3e aanvalslijn. Joey en Mordy speelden om en om. Dit in tegenstelling tot game 2. Wat was daar de reden van? “Lukasz kwam ziek naar de ijsbaan maar wilde toch proberen. Om niet het risico te lopen dat Lukasz zou wegvallen en we een koude speler zijn plaats moesten laten innemen hebben we deze formule gekozen.

We kwamen in die wedstrijd 4 maal op achterstand en even zo vaak wisten we de stand, op karakter, weer recht te trekken. Ook nu moesten we de keus maken wanneer we met een extra speler en een empty net verder zouden gaan. We stonden immers met 3-4 achter. We kozen 2 minuten voor het einde hiervoor met nog een minuut PP. Met 6 tegen 4 konden we een minuut later de 4-4 binnen tikken.”

Dan komt de overtime. Een periode waarin Eaters zwaar domineerde in tegenstelling tot de rest van de serie waarin de teams vrij gelijkwaardig waren. Verrassend? “Nee, voor mij niet echt. Onze spelers hebben dit seizoen, en zeker de laatste weken, laten zien over de juiste wedstrijdmentaliteit en fitheid te beschikken om zo’n klus te klaren. De mannen wilden na de teleurstellend geëindigde po’s voor beker en final-4 niet nog eens de deksel op de neus krijgen. Het doelpunt van Vadim was uiteindelijk de beloning voor een perfect gespeelde overtime”

En nu, HYC Herentals? “Drie keer tegen gespeeld, drie keer heel close en drie keer dat HYC won met 5-4. Maar we kwamen iedere wedstrijd een stapje dichterbij. De 1e competitiewedstrijd een overtime en bij de laatste wedstrijd in Herentals werd pas in de laatste minuut de beslissende goal op het scoreboard geplaatst. HYC Herentals heeft met de gebroeders Morgan en Shupe en Brothers heel goede spelers in huis. Maar die hebben wij ook. Het zal een interessant duel worden.

Heel veel plezier bij de wedstrijden en we rekenen zaterdag op jullie steun.”

 

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram