Menu

1e thuiswedstrijd: Oefenwedstrijd Snackpoint Eaters Geleen – Rockets Diez

10 september 2023

door Jos Janssen

Zondagavond stond met een buitentemperatuur van 30 plus de wedstrijd tegen het Duitse Diez op het programma. De temperatuur in de ijshal Glanerbrook in Geleen was zeer aangenaam. Na de eerste 2 weken ijstraining was dit de tweede oefenwedstrijd. Geleen trad gisteren, net zoals vandaag, aan met een selectie die nog niet compleet was. Gisteren werd de wedstrijd in en tegen Herentals weliswaar verloren met 3-2, maar Geleen bood hierbij genoeg tegenstand. Eaters was niet compleet, zo stonden Lars van Sloun, Akim Ramoul, Dennis Donders, Jorin Kustermans (geschorst) en Yevgen Fadyeyev nog steeds niet op het ijs.

De eerste periode begon met in eerste instantie twee gelijkwaardige ploegen tegenover elkaar, waarbij Geleen gaandeweg langzaam wat meer druk kon uitoefenen. De eerste straf viel halverwege de periode, en terwijl Diez powerplay had, wist Geleen uit te breken en konden zij op de goalie afstormen. Op het moment dat het schot viel, viel ook de goalie achterover; echter, helaas kwam de puck tegen de goalie aan en ging niet het doel in. Met nog 5 seconden powerplay wist Diez toch nog te scoren. Na wat gerommel voor de Geleense goal wisten de spelers de puck niet goed weg te krijgen en werd van dichtbij binnen geschoten: 0-1. Tegen het einde van de eerste periode werd het spel grimmiger en zochten de Duitse spelers wat meer de confrontatie. In de laatste minuut viel er ook een straf aan de Duitse zijde… maar daar was het nog niet mee gedaan. Na het fluitsignaal einde eerste periode sloeg de vlam in de pan en resulteerde dat Kay Gielen en John McLean beiden met een game penalty van het ijs moesten en aan beide zijden nog een 2-minutenstraf werd toegevoegd. Vanaf dit jaar is een game penalty automatisch een schorsing van 1 wedstrijd, vandaar dat Jorin niet speelde.

De tweede periode begon en het tempo was hoog. Halverwege de wedstrijd scoorde Diez de tweede van de avond. Na eerst een goede redding van Deniz Mollen vloog het volgende schot met een tip-in het doel in. Daar waar het spel van Geleen rommeliger werd, voerde Diez de druk op. Het duurde dan ook niet lang voordat na een mooie slalom de puck alweer het Geleense doeltje in vloog. Nog voor het laatste fluitsignaal wist Diez de score in de 2e periode te verhogen naar 0-4.

De derde periode werd voor Geleen een slijtageslag. Je zag de spelers moeite hebben om de hoge snelheid vol te houden, en Diez wist uiteindelijk nog 2 keer te scoren. Eindstand 0-6. Ik had in ieder geval zeker in het begin van de 1e periode mooi spel bij Geleen gezien. Ik was benieuwd of straks de juiste mix met ervaren spelers op het ijs zou staan.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Herentals op het programma…. Geleen heeft dan nog wat recht te zetten, na de nederlaag van zaterdagavond. Het lijkt mij weer een leuke pot te worden, dus ik ben er weer bij… jullie toch ook?

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram