Menu

1000x maal BERT!!!

30 januari 2015

Dwing ijshockeyers een keuze te maken tussen de fysiotherapeut en de materiaalman en de score is honderd procent voor die laatste.

Schaatsen blijven het dierbaarste goed van een speler en die gedijen alleen in de handen van een kenner.
Iemand zoals Bert Simons. In een hokje van twee vierkante meter in Glanerbrook, pal naast de Zamboni, ontfermt hij zich al 25 jaar over het geharde staal dat de verbinding legt tussen ijshockeyer en ijs.

Een draagbaar lichtbakje om de ronding van het ijzer te checken, een handmade standaard om ijzers te vervangen, een via twee föhns bedienbaar buizenstelsel om natte ijshockeyhandschoenen te drogen.

Vanavond in een tegen Eindhoven wordt het voor Bert, hij leerde ooit het vak van wijlen Math Houtvast, de 1000e wedstrijd als materiaalman voor Eaters.

Vanaf seizoen 90-91 is onze Bert al de man rond en om het team, naast de Eaters is Bert ook al jaren een vaste waarde voor het Nederlands team, met als een van de hoogte punten het WK dit komende jaar in Eindhoven.

Geëerd door niet alleen de spelers van de Eaters, maar door bijna elke hockeyspeler in het land en niet vergeten de scheidsrechters die steevast voor elke wedstrijd de weg naar Bert blindelings vinden voor het slijpen van de schaatsen.

Niet alleen het materiaal is bij Bert in goede handen, maar ook alle administratie eromheen, van aantal sticks tot aanschaf schaatsen per speler tot de rangschikking van elke ontvangen factuur en gedane bestelling.

Het maken van het trainingsschema en wedstrijdschema per maand, de spelerslijsten per wedstrijd, ook dit is bij Bert in goede handen. Natuurlijk allemaal met aan zijn zijde zijn steun en toeverlaat Mia.

Ik heb het geluk dat ik als team manager sinds dit seizoen mag samen werken met de geoliede machine die voor en rond het team alles picobello voor elkaar heeft. De geoliede machine waar naast Bert en Mia ook steevast Mike Ninaber deel van uitmaakt. Een genot en plezier waar het team en de technische staf van hopen dat deze mensen nog lang als teamonderdeel aan ons verbonden mogen blijven.

Bert, op naar de volgende 1000

Namens natuurlijk de spelers, de staf, bestuur, vrijwilligers en fans feliciteren wij Bert met deze unieke mijlpaal! Zondag voor de wedstrijd tegen Heerenveen zullen we Bert nog even in het zonnetje zetten!

Bekijk hieronder nogmaals de reportage over Bert die Reds Report maakte.

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram