Menu

10 ongeslagen wedstrijden op rij: Zoetermeer met 7-3 aan de zegekar gebonden

29 oktober 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]28/10/2018 Bekerwedstrijd Microz Eaters Geleen – Zoetermeer Panters
(door Jos Janssen)

Afgelopen weekeinde was tot nu toe een van de zwaarste weekenden van de bekercompetitie waar medekanshebbers Den Haag en Heerenveen werden verslagen. Dit weekeinde doet niet veel onder dan vorig weekeinde. Dit weekeinde dienden de andere kanshebbers verslagen te worden. Gisteren is dat gelukkig gelukt. Nijmegen, gebrand op eerherstel uit de eerste confrontatie, was op zoek naar thuisvoordeel. Dat is hen niet gelukt. Qua doelpuntenverloop lijkt het alsof Geleen geen moeite had met Nijmegen, maar de wedstrijd zelf was toch heel wat minder gemakkelijk. In de eerste confrontatie tegen Nijmegen werd pas ruim afstand genomen in de 3e periode. Gisteren hebben de Eaters 3 periodes lang voor de overwinning moeten strijden en dit Nijmegen heeft laten zien dat zij een geduchte tegenstander blijven.

Gisteren stond Amsterdam – Heerenveen (2-5) en Zoetermeer - Den Haag op het programma (1-4). De Eaters hebben daarnaast na vanavond nog 2 cruciale partijen open staan: Den Haag en Heerenveen, waarbij de laatste wel eens de beslissende partij om de 1e plek kan gaan worden…

Vanavond staat Zoetermeer op het programma, eveneens een van de kanshebbers. Hier moet men dus niet te makkelijk tegenaan kijken, want de onderschatting blijft op de loer liggen.
De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Jeffrey den Ridder, geassisteerd door Wessel weert en Chris van Grinsven. Het Geleense doel wordt verdedigd door Michael Sterkens, terwijl het Zoetermeerse doel wordt verdedigd door Kevin Riedijk.

1e periode:

Zoetermeer maakt al heel snel duidelijk met welk doel zij naar Geleen zijn gekomen. Na 26 seconden, dus nog koud na de face-off, staat verassend al de 0-1 op het scoreboard. Bij de eerste beste aanval van Zoetermeer komt de puck bij Thomas Borgman, die vanachter de goal Valentijn Scheffe op maat bedient en redelijk eenvoudig de 0-1 binnen schiet (00:26). Eaters verbouwereerd heeft een minuut of 5 a 6 nodig om in het spelritme te komen, echter Zoetermeer is degene die de kans wederom weet te verzilveren. Nadat Renzo Meulenbeek wegens slashing een 2 minutenstraf krijgt, heeft Zoetermeer powerplay (8:22). Michael van Rijswijk weet de puck op Cas Staps te spelen die met zijn (houdbaar) schot Michael Sterkens weet te verrassen en de 0-2 laag over het ijs binnen schiet (9:21). Nu Sterkens weer eens een wedstrijd in de goal mag staan, vrees ik met deze 2 vroege treffers het ergste, maar gelukkig laat het verloop van de wedstrijd verder zien dat Michael zich goed weet te herpakken…. Net zoals de Microz Eaters zelf ook. Vadim Geysbreghs geeft bij de aanval van de Microz Eaters een pass op Tom Marx die in de linkerhoek staat. Hij houdt overzicht en ziet Matthew Beer recht voor de goalie vrij staan en geeft de pass die Matthew vrij makkelijk de 1-2 kan binnenschieten (12:14). In de 16 minuut weet Matthew Beer, die vanavond een goede wedstrijd speelde, bijna de gelijkmaker te maken door uit te breken met Nick Verschuren en aanvallend en overpassend komt het schot op goal… naast. Kort voor de pauze loopt Lukasz Bartak nog tegen een trippingstraf aan (19:22). De eerste periode gaf niet echt een goed gevoel over de wedstrijd. Passes die niet goed aan kwamen en slecht positiespel aan de Geleense zijde, waardoor Zoetermeer zijn spelletje kon maken. Tussenstand na 1e periode 1-2.

2e periode:

De 2e periode start met voor Geleen door de straf een speler minder op het ijs, maar Zoetermeer weet deze niet te verzilveren. Ook twee powerplays voor Geleen wordt daarna niet verzilverd. Wel wordt in de 30eminuut nog een goal van Geleen afgekeurd tijdens een scrimmage en waarbij de goalie van Zoetermeer onderuit wordt gehaald. Geleen begint te drukken en nog geen halve minuut later geeft Nick Verschuren een pass op Tom Marx, die mooi de goalie op het verkeerde been zet met een schijnbeweging en de gelijkmaker scoort, 2-2 (30:25). Dit seizoen is er de nieuwe regel dat de goalie als de puck speelbaar is, niet mag afschermen om de hand op de puck te leggen en het spel mag stil leggen. Als de puck speelbaar is moet de puck weer vrij worden gelaten, om zo het spel sneller en aantrekkelijker te maken. De straf hiervoor, delaying the game, ontving Kevin Riemsdijk (31:30) en had Geleen powerplay. Een minuutje had Geleen nodig om te scoren. Matthew Beer wist met een verassend schot vanuit de rechterzijde uit te halen, recht het doelnetje in: 3-2 (32:34). Even later loopt Luca Heutmekers tegen een onnodige, dus domme straf aan, net nu we overwicht beginnen te krijgen en eindelijk voor staan. Hij verliest zijn helm en gaat onder het oog van de scheidsrechters door. Maar met een man minder op het ijs weet Geleen zelfs te scoren. Zoals eerder in de wedstrijd weet Matthew Beer en Nick Verschuren samen uit te breken en in een 1-2tje weet Matthew Beer zijn 3egoal van de avond binnen te schieten en staat de 4-2 op het scoreboard (35:10). Even later loopt Zoetermeer weer tegen een straf aan voor high stick en tijdens de uitgestelde straf wist Tom Marx alleen voor de goalie te komen, maar mist maar net het doel. Geleen heeft powerplay en krijgt de kans om de score uit te breiden. Op dit moment loopt Yan Turcotte eveneens tegen een straf aan. Als even later nog een straf aan Zoetermeerse kant valt, staan 4 Geleense spelers tegenover 3 Zoetermeerse spelers. In deze powerplay weet Tom Marx op aangeven van Lukasz Bartak de 5-2 binnen te schieten (37:32). Tussenstand na de 2e periode 5-2 (1-2) – (4-0)

3e periode:

De wedstrijd was amper een dikke minuut oud als Lukasz Bartak uit weet te breken en Zoetermeer alles uit de kast moet halen om hem tegen te houden. Helaas weet hij niet te scoren. Zoetermeer loopt hierdoor wel tegen een straf aan, maar kan deze niet verzilveren. In de 48e minuut mag Levi Smeets voor cross-check de strafbank op zoeken, maar wederom kan Geleen short-handed gaan scoren. Dit keer een 1-2tje tussen Lukasz Bartak en Vadim Gyesbreghs, waarbij de laatste de 7-2 binnen schiet (49:56). Als Luca Heutmekers in de 54eminuut tegen een straf aan loopt en Geleen de puck tijdens de Zoetermeerse powerplay in het bezit weten te krijgen, geven zij een staaltje weg van Geleense dominantie door langer dan een minuut de puck in het bezit te houden zonder dat er maar een Zoetermeerse speler in de buurt kon komen. Uiteindelijk weet Zoetermeer nog een goaltje te maken, maar dat is enkel voor de statistieken. Eindstand: 7-3 (1-2) – (4-0) – (2-1)

M.O.T.M.
1. Matthew Beer
2. Vadim Geysbreghs
3. Yan Turcotte

 

 

 

 

Algemeen:

Met samengeknepen billen heb ik de start van de eerste periode mogen aanschouwen. Niks leek meer op de Eaters die ik de weken daarvoor heb gezien. Bijzonder hoe Geleen door vroegtijdig aanvallen van Zoetermeer terug werd gedrongen… het spelletje wat eigenlijk Geleen zo goed beheerste. Langzaam kwam men in de wedstrijd, echter veel overtuiging zat er niet in. Tel daarbij de 2 snelle goals tegen Sterkens bij en het had zomaar een andere wedstrijd kunnen worden. Het was echter knap hoe Michael stand bleef houden na deze treffers en het team daarbij ook weer begon te ijshockeyen. Gaandeweg in de wedstrijd zag ik weer het oude Geleen terug. Goed ook om te zien dat Matthew Beer nu ook steeds makkelijker het netje weet te vinden. Daar zat ik nog een beetje op te wachten.

Volgende wedstrijd:

Zoals gezegd staan er na vanavond nog 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag de “beslissende” uitwedstrijd tegen Heerenveen (door Eaters thuis gewonnen met 6-4). Heerenveen heeft Geleen nu al eens echt meegemaakt en kan daar weerstand op gaan bieden. Geleen zal net zoals thuis tegen Heerenveen vanaf de eerste seconde geconcetreerd zijn spelletje moeten gaan spelen en zeker niet zoals vanavond, willen zij met de winst naar huis kunnen komen.
Na de kraker in Heerenveen wacht ons zondag thuis Den Haag. Een zware tegenstander na de nachtelijke reis terug uit Heerenveen. Met een korte pauze en dito slaap mogen onze jongens op de zondag om 19:00 uur aantreden voor de laatste reguliere wedstrijd in de Beker van Nederland.

Kom onze jongens toejuichen! De wedstrijd begint om 19:00 uur en ik ben weer aanwezig… jullie ook?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Foto's Lex Eckhardt" font_container="tag:h3|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid grid_id="vc_gid:1540769012128-ed57ce4d-7583-10" include="14442,14441,14440,14439,14438,14437,14436,14435"][/vc_column][/vc_row]

dit artikel werd u aangeboden door:

© 1968 – 2024 Hosted by Movaworks | Developed by ISL Marketing & MDesign Web+Graphic Studio
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram